3 февруари TV с Avtora.com - "12 маймуни"

Pinterest LinkedIn +

Ако последният филм на Тери Гилиъм (Terry Gilliam) - The Imaginarium of Doctor Parnassus е успял да се запази в съзнанието ви, то не бива да пропускате и днешното ни телевизионно предложение - "12 маймуни" (Twelve Monkeys).

Изцяло в стила на ексцентричния американски режисьор, това е поредният му гениален проблясък - една приказка, простираща се между здравия разум и лудостта, фантазията и реалността, миналото и бъдещето.

Блестяща роля в лентата прави Брад Пит (Brad Pitt), който през 1995 година все още се опитва да докаже, че възможностите му се простират далеч над статута "секссимвол", който му е наложен в началото на кариерата.

Превъплъщението му в бруталния и смахнат социопат Джефри Гойнс бе отличено с номинация за Оскар и с награда "Златен Глобус", като изпълнението му се наложи дори над това на Брус Уилис (Bruce Willis), изпълняващ главната роля във филма.

Иначе сюжетът разказва за дребен престъпник (Джеймс Коул), който пътува напред във времето и се опитва да предотврати задаващия се край на човешката раса...

Не пропускайте: 12 маймуни - 21:00 по CINEMAX!

Сподели.