"2Cellos" ще свирят на финала на Шампионската лига

Pinterest LinkedIn +

В подкрепа на предстоящото си участие на финала на Шампионската лига (UEFA 2018) дуото "2Cellos" представя видеото към новата си инструментална версия на песента "Seven Nation Army".

Парчето е сред емблемите на инди рок музиката най-вече заради неподражаемия китарен риф на "White Stripes". Заснето в студио в Хърватия, видеото показва Лука Сулич и Степан Хаусер облечени с фланелките на Реал Мадрид и Ливърпул – двата отбора, които ще се срещнат на финала на Шампионската лига в Киев на 26 май.

В събота "2Cellos" ще изпълнят както официалния химн на Шампионската лига, така и версията им на "Seven Nation Army" минути преди двата клуба да излязат на терена за предстоящия спортен сблъсък.

"2Cellos" притежават неподправен и характерен артистичен стил, с който размиват границите между различните музикални стилове – от класическа и филмова музика до поп и рок жанра. Дуетът е еднакво впечатляващ на сцената като присъствие и артистична интерпретация, независимо дали изпълнява творби от Бах и Вивалди или емблематична рок класика. Когато става дума за свирене на живо, те не признават граници и рамки. Дуото концертира по целия свят, а един от страничните проекти в кариерата им е участието в бенда на Елтън Джон, като "2Cellos" бяха и подгряващи артисти на турнето на музикалната легенда.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.