2015 MTV Video Music Awards – номинираните

Pinterest LinkedIn +

След като стана ясно, че Майли Сайръс ще бъде домакин на MTV Video Music Awards 2015, разбираме и номинираните за престижните награди. Церемонията по раздаването им ще се проведе на 30 август 2015 г. в Лос Анджелис.

Кендрик Ламар, Тейлър Суифт и Ед Шийрън ще се борят за победа в най-много категории. Рапърът получи тринадесет номинации, а Тейлър и Ед съответно по девет и шест. Неотлъчно след тях е Beyonce с пет.

25-годишната Суифт има възможността да грабне най-ценната статуетка – Видео на годината, с клипа си Bad Blood, който събра звезди като Селена Гомес, Лина Дънам и Карли Клос. Нейни опоненти тук ще са Beyonce със 7/11, Ед Шийрън с Thinking Out Loud, Марк Ронсън и Бруно Марс с Uptown Funk и Кендрик Ламар с Alright.

Междувременно Nicki Minaj, номинирана в три категории, изрази недоумението си в Twitter, че клипът й Anaconda не е сред претендентите за най-добро видео и не е оценена хореографията му.

"Ако бях различен "тип" артист, Anaconda щеше да има номинация за най-добра хореография и видео", пише Minaj. "Иронично е, че днес започвам снимките на ново видео", добавя американката.

Пълен списък с номинираните в различните категории може да видите ТУК.

Сподели.