2015 American Music Awards – победителите (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Американските музикални награди покориха неделната нощ на 22 ноември 2015 г.

На специална звездна церемония в Лос Анджелис, гарнирана от блестящите изпълнения на най-актуалните поп музиканти в света, бяха връчени отличия в над 20 категории.

Сигурно няма да изненадаме никого – Тейлър Суифт е голямата победителка на вечерта със скромните 3 статуетки за Песен на годината (Blank Space), Най-добър поп/рок албум ("1989") и Любим съвременен изпълнител.

Тя се размина с наградата за Най-добър изпълнител, която отиде при поп групата One Direction. Момчешката банда грабна и отличието за Любима поп/рок група.

Енрике Иглесиас отново беше под светлината на прожекторите с наградата за Любим латиноамерикански изпълнител. В хип-хоп категорията пък признанието отиде при Nicki Minaj.

Едно от най-запомнящите се изпълнения на вечерта беше участието на Селин Дион, която разплака всички с песента Hymne à L'Amour на Едит Пиаф. Тя беше посветена на терористичните атаки в Париж на 13 ноември 2015 г.

Както се очакваше, Star Wars също беше част от церемонията – в лицето на Харисън Форд, който представи заглавната тема от космическата сага в изпълнение на Pentatonix 

Пълен списък с победителите в различните категории може да видите ТУК.


One Direction accepts the #AMAs for Artist of the Year

One Direction accepts the #AMAs for Artist of the Year!!!!! #AMAs1D

Posted by American Music Awards on Sunday, 22 November 2015
Сподели.