2013 People's Choice – номинираните

Pinterest LinkedIn +

Блокбъстър No.1 на 2012 г. и една от най-касовите холивудски продукции изобщо – The Avengers - оглави списъка с претендентите за тазгодишните награди People's Choice, които ще бъдат раздадени на официална церемония на 9 януари 2013 г.

Avengers, чийто театрален тур приключи с приходи от $1 511 757 910 в световен мащаб, ще се бори за осем статуетки, включително за Любим филм и Любим екшън. Номинирани са и повечето големи звезди в актьорския състав на лентата по комиксите на Marvel, в това число Робърт Дауни Джуниър, Скарлет Йохансон и Крис Хемсуърт.

Осен Avengers за статуетката във водещата филмова категория ще се борят блокбъстърите The Amazing Spider-Man, The Dark Knight Rises, Snow White and the Huntsman и The Hunger Games.

Тъй като излезе по екраните едва на 15 ноември, последният филм от вампирската сага Twilight - Breaking Dawn-Part 2 не участва в надпреварата. И въпреки това феновете на екранизациите по романите на Стефани Майер имат повод за радост – със своята отдаденост на сагата те спечелиха номинация за Любими почитатели на филмов франчайз, наред с армиите от последователи на Harry Potter, The Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean и The Hunger Games.

Големите фаворити за People’s Choice сред хитовете на малкия екран са The Big Bang Theory, Glee и Modern Family в комедийния жанр и Gossip Girl, Grey's Anatomy и Grimm – в драматичния.

Dexter, Game of Thrones, Homeland, Spartacus и True Blood ще излъчат победителя в категорията за Любимо премиум шоу по кабелен ТВ канал, а America's Got Talent, American Idol, Dancing with the Stars, The Voice и The X Factor, които имат аналози и у нас, ще се борят за титлата в категорията за Най-добро ТВ шоу с конкурсен характер.

В музикалните категории се откроява името на Адам Ливайн, който е номиниран в общо пет категории - четири в качеството му на фронтмен на Maroon 5 (Любима банда, Любима песен, Любим албум и Любимо видео), и една – на съдия в музикалния формат The Voice, където си партнира с Кристина Агилера. Тя е една от конкурентките му в тази категория, наред с Деми Ловато, Бритн и Спиърс и Дженифър Лопес.

Наградите People’s Choice са единствените, чието разпределение става само чрез вот на публиката. Над 93 млн. души са определили номинираните в общо 48-те категории и отново на тях се пада задачата да изберат победителите, гласувайки онлайн в сайта на наградите.

Сподели.