2012 Tony Awards – номинираните

Pinterest LinkedIn +

Сценичната версия на отличения с Оскар за най-добра оригинална песен музикален филм Once e големият фаворит за тазгодишните награди Antoinette Perry Award for Excellence in Theatre, по-известни като Tony, които ще бъдат раздадени за 66-ти път на 10 юни в Beacon Theatre, Ню Йорк.

Once е номиниран в 11 категории, получавайки минимален аванс пред следващите топ кандидати за престижните театрални награди – номинираните в по десет категории бродуейски мюзикъли Porgy and Bess и Nice Work If You Can Get It, и пиесата Peter and the Starcatcher, чийто главен герой е Питър Пан – с девет номинации.

Поставеният премиерно на 14 юни 2011 г. мюзикъл Spider-Man: Turn Off the Dark, чиято музика е дело на Bono и The Edge от U2, е кандидат за едва две награди, при това във второстепенни категории – за Най-добра сценография и Най-добри костюми.

Преминал през множество сътресения от най-различно естество в хода на поставянето му, Spider-Man: Turn Off the Dark е най-високобюджетният мюзикъл, поставян някога на Бродуей, като това не е единственият му рекорд; вторият е за най-продължителен предпремиерен тур –182 предварителни представления.

Сред номинираните в актьорските категории звезди са носителите на Оскар Филип Сиймур Хофман и Джеймс Ърл Джоунс, Франк Лангела и Синтия Никсън (Sex and the City), както и Steve Kazee и Cristin Milioti – изпълнителните на главните роли в Once, в чиято оригинална кино версия участват Глен Ханзард и Маркета Ирглова.

Нийл Патрик Харис, познат на любителите на ситкомите като Барни "Legend... wait for it... dary" Стинсън от хитовия сериал "Как се запознах с майка ви", отново ще бъде водещ на шоуто по връчването на наградите, което ще бъде излъчено на живо по CBS.


Сподели.