2012 Spike TV Video Game Awards – победителите. Гледай шоуто тук!

Pinterest LinkedIn +

Десетите годишни Video Game Awards на Spike TV вече са в историята – заглавия като The Walking Dead: The Game, Journey, Halo 4, Borderlands 2 и Sound Shapes грабнаха по няколко статуетки, първата от които, повече или по-малко очаквано, триумфира с топ приза на вечерта – Най-добра игра на 2012 г.

Самото разпределение на наградите както обикновено бе най-малко атрактивната част от шоуто на Spike TV, въпреки че феновете на всички отличени заглавия едва ли биха се съгласили с това.

Тук е мястото да бъде спомената култовата Half-Life 2, която бе предпочетена пред Batman: Arkham City, BioShock, The Legend of Zelda: The Wind Waker, Mass Effect 2, Portal, Red Dead Redemption, Shadow of the Colossus, Wii Sports и World of Warcraft при избора на Най-добра игра на десетилетието.

Dishonored пък се пребори за стуетка в една от най-оспорваните категории – Най-добра екшън адвенчър игра, което дава повод за особена гордост на българските геймъри, тъй като и Half-Life 2, и Dishonored не биха били същите без Виктор Антонов.

И така – шоуто! 2012 Spike TV VGAs бяха раздадени в Sony Picture Studios в Culver City, Калифорния, а освен по Spike TV церемонията бе излъчена на живо по MTV 2, MTV Tr3s, Xbox LIVE, Spike.com и GameTrailers.com. Описвана от продуцента Марк Бърнет като "kick-ass show", тя може да бъде гледана на запис и в момента, от което си струва да се възползат дори онези, които никога не са хващали геймпад или контролер в ръцете си.

Седем години след дебюта си на водещ на VGAs Самюел Л. Джаксън се завърна за четвърти път в тази своя роля, като освен на сцената се появи и в някои от най-добрите игри на годината чрез motion capture или voice-over.

Огромната съвместна работа, свършена от продуцентите на шоуто и производителите на видеоигри в създаването на специално съдържание с един или друг вид интеграция на американския актьор, бе сред най-впечатляващите аспекти на събитието.

Сред останалите акценти на вечерта бе първото представяне на Dark Souls II и на мистериозния проект The Phantom Pain на неизвестното до момента шведско студио Moby Dick, за който се предполага, че всъщност е Metal Gear Solid V. Неговият трейлър бе анонасиран от Адам Скот, сред чиито най-скорошни екранни изяви са ролите му в комедиите Our Idiot Brother, Friends with Kids и The Guilt Trip, в допълнение към участието му в сериала Parks and Recreation.

Сред останалите презентъри на вечерта бе новата Лара Крофт - Камила Лудингтън - и прелестната Джесика Алба, която бе номинирана за Най-добро изпълнение в игра на актриса през 2005 г. за ролята си на Invisible Woman в адаптацията на Fantastic 4. Тазгодишната награда в тази категория грабна Мелиса Хъчинсън за превъплъщението си в Clementine в The Walking Dead: The Game, която се профилира в дублажа на гейм персонажи от самото начало на кариерата си преди десетина години.

Нещо, което още по-малко си струва да бъде описано с думи при възможността да бъде видяно, е концертната част на 2012 Video Game Awards. За протокола, тя включва пърформанси на Linkin Park и Tenacious D, Gustavo Santaolalla и на симфоничен оркестър, дирижиран от отличения с Грами композитор на музиката към Assassin's Creed III - Lorne Balfe.

"Само преди няколко дни една от най-номинираните игри на вечерта – Journey, стана първата продукция на гейм индутрията, номинирана за Грами за най-добър саундтрак", не пропусна да спомене Самюел Джаксън.

Пълен списък с носителите на 2012 Spike TV Video Game Awards:

    Най-добра игра на годината: The Walking Dead: The Game
    Студио на годината: Telltale Games
    Най-добра Xbox 360 игра: Halo 4
    Най-добра PlayStation 3 игра: Journey
    Най-добра Wii/Wii U игра: New Super Mario Bros. U
    Най-добра PC игра: XCOM: Enemy Unknown
    Най-добър шутър: Borderlands 2
    Най-добра екшън адвенчър игра: Dishonored
    Най-добра ролева игра: Mass Effect 3
    Най-добра мултиплеър игра: Borderlands 2
    Най-добра игра в индивидуален спорт: SSX
    Най-добра отборна спортна игра: NBA 2K13
    Най-добра рейсинг игра: Need for Speed Most Wanted
    Най-добра песен към игра: "Cities" by Beck (Sound Shapes)
    Най-добра оригинална музика: Journey
    Най-добра графика: Halo 4
    Най-добра независима игра: Journey
    Най-добра бойна игра: Persona 4 Arena
    Най-добра портативна/мобилна игра: Sound Shapes
    Най-добро изпълнение в игра от актриса: Melissa Hutchinson as Clementine (The Walking Dead: The Игра)
    Най-добро изпълнение в игра от актьор: Dameon Clarke as Handsome Jack (Borderlands 2)
    Най-добра адаптирана видеоигра: The Walking Dead: The Игра
    Най-добро DLC: Dawnguard (The Elder Scrolls V: Skyrim)
    Най-добра digital-only игра: The Walking Dead: The Game
    Най-добра социална игра: You Don’t Know Jack


Сподели.