2012 MTV Europe Music Awards - победителите

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че оглавяваше списъка с претендентите за тазгодишните Европейски музикални награди на MTV с шест номинации, Риана не спечели нито една статуетка в хода на шоуто, състояло се на 11 ноември 2012 г. във Франкфурт. С общо шест награди, поделени по равно, големите победители на вечерта са Джъстин Бийбър и Тейлър Суифт, която на свой ред преди по-малко от две седмици си тръгна с празни ръце от церемонията на Country Music Association.

Сега тя триумфира с топ отличията за Най-добра изпълнителка, Най-добро представяне на живо и Най-добра визия. Суифт взе участие и в концертната част от шоуто, наред с новата поп звезда от албански произход Рита Ора, която постави началото му с изпълнение насред огромен кафез, 14-кратната носителка на Грами Алиша Кийс, the Killers, No Doubt, Карли Рей Джепсън и Psy.

Последните двама също спечелиха статуетки – южнокорейската сензация грабна отличието за Най-добро видео за своя Gangnam Style – най-харесваното видео в YouTube за всички времена, а Джепсън – за Най-добра песен (Call Me Maybe) и Пробив на годината (Best Push).

Както може да се предположи, появата на Psy на сцената на вековната франкфуртска Festhalle се превърна в един от най-запомнящите се моменти на вечерта, още повече че към него (и неговия галоп) се присъедини супермоделът Хайди Клум, която бе водеща на събитието.

За втора поредна година Джъстин Бийбър, който отново е по първите страници на таблоидите, този път заради края на връзката му с принцесата (или по-точно магьосница) на Disney Channel Селена Гомес, триумфира с титлата Най-добър изпълнител, а освен нея спечели тези за Най-добър поп артист и Най-голяма звезда на световната сцена.

Точно девет месеца след фаталния за нея 11 февруари 2012 г., Уитни Хюстън бе отличена посмъртно от MTV със специалната награда Global Icon, която бе присъдена за първи път през 2010 г. на Bon Jovi. Миналата година същата статуетка отиде при Queen.


Сподели.