2012 Interactive Achievement Awards – номинациите

Pinterest LinkedIn +

Отличената с наградата на Spike TV за Най-добра PS3 игра Uncharted 3: Drake's Deception оглави списъка с претендентите за предстоящите награди на Американската академия за интерактивни изкуства и науки (Academy of Interactive Arts and Sciences), получавайки 12 номинации, включително за Най-добра игра на 2011 г.

Предшественикът на Drake's Deception, Uncharted 2: Among Thieves, грабна тази и още девет титли през 2009 г., а освен в спечелените десет категории, бе номиниран в още 5.

На второ място по броя на номинациите й за петнадесетите Interactive Achievement Awards, които ще бъдат раздадени на 9 февруари в Лас Вегас в рамките на D.I.C.E. Sumit се намира Portal 2, която ще спори за статуетки в 10 категории, пред L.A. Noire – с 9 номинации. Последната обаче не е сред претендентите за Игра на годината, докато Portal 2 е, наред с The Elder Scrolls V: Skyrim, Batman: Arkham City и The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Arkham City и Skyrim са номинирани в още пет категории, а освен тях с шест номинации е и Battlefield 3, докато Call of Duty: Modern Warfare 3 има общо четири. Хитовата ролева игра Bastion на Supergiant Games също е номинирана в няколко категории, включително за Изключителна иновация, сред чиито претенденти са и L.A. Noire, и Portal 2, както и Skylanders Spyro's Adventure и The Elder Scrolls V: Skyrim.

Въпреки доминацията на Zynga в класациите на най-популярните Facebook игри през 2011 г., компанията има една единствена номинация в категорията Най-добра социална игра на годината на името на CastleVille. Останалите четири заглавия, поставени в тази категория, са Army Attack на Digital Chocolate, Gardens of Time на Playdom, The Sims Social на Playfish и Triple Town на Spry Fox.

На мобилния фронт победителят ще бъде излъчен измежду Contre Jour, Dead Space, Infinity Blade II, Tentacles и The Dark Meadow.

Сподели.