2012 CMT Awards - номинираните

Pinterest LinkedIn +

Кари Ъндърууд, Миранда Ламбърт и Тeйлър Суифт оглавяват списъка с номинираните за 11-те годишни видео музикални награди CMT Awards – едни от водещите за кънтри музика, базирани на вота на феновете.

Кари Ъндърууд е претендент за най-голям брой статуетки – 5, пред Ламбърт – 4, в това число две за соловите й записи и две като член на Pistol Annies.

Тейлър Суифт, която триумфира с топ наградата "Видео на годината" през 2008, 2009 и 2011-а, е с 3 номинации. С точно толкова са и The Civil Wars, като две от тях са за колаборацията им със Суифт - Safe & Sound, включена в саундтрака към блокбъстъра The Hunger Games.

Победителят и победената в последното издание на American Idol – Скоти Макриъри и Лорън Алейна, отново са преки конкуренти, бидейки номинирани в категорията USA Weekend Breakthrough Video of the Year.

Освен Тейлър Суифт, през 2011 година с топ наградите се сдобиха Блейк Шелтън ("Видео на годината на изпълнител") за Who Are You When I'm Not Looking и Миранда Ламбърт (същата награда, но при изпълнителките) за The House That Built Me. Вотът за тазгодишните награди стартира на 23 април 2012 г. и ще продължи до 4 юни.

Два дни по-късно в Нешвил ще се състои награждаването на победителите, което ще бъде излъчено по CMT на живо.


Сподели.