2011 MTV Europe Music Awards - победителите

Pinterest LinkedIn +

Lady Gaga триумфира с четири европейски музикални награди, включително за "Най-добра изпълнителка" и "Най-много фенове" на състоялата се на 6 ноември в Белфаст церемония по връчването на Европейските музикални награди на MTV за 2011 година. 25-годишната американка бе големият фаворит за статуетките на световната музикална медия с шест номинации и осребри четири от тях – гореспоменатите, плюс "Най-добро видео" и "Най-добра песен" (за Born This Way).

С по две награди от церемонията, чиято водеща бе звездата на Disney Channel - Селена Гомес (Selena Gomez), се сдобиха Джъстин Бийбър (Justin Bieber) – неин партньор извън сцената, Thirty Seconds to Mars и Бруно Марс (Bruno Mars).

17-годишният канадски тийн идол, обвинен в непризнато бащинство на тримесечно бебе, спечели статуетките за "Най-добър поп изпълнител или група" и "Най-добър изпълнител".

Thirty Seconds to Mars, които ще бъдат включени в Книгата на Гинес през 2012 година с рекордните 300 концерта в подкрепа на един албум – за "Най-добра алтърнатив група" и "Най-доброто от World Stage", а Бруно Марс – за "Най-доброто от Push" (и Worlds Stage, и Push са шоу предавания на MTV) и "Най-добър нов изпълнител или група".

Кати Пери, която два пъти поред води MTV EMAs през 2008 и 2009 г., грабна титлата "Най-добър изпълнител или група на сцената", а Linkin Park оставиха с празни ръце Coldplay, с чието изпълнение на Every Teardrop Is A Waterfall бе поставено началото на шоуто, ставайки победители в категорията за "Най-добра рок група".

Eminem дублира наградата си за 2010 г. и отново бе провъзгласен за "Най-добър хип-хоп артист".

Победителите в повечето категории са определени чрез вота на над 150 млн. души, докато почетната статуетка за "Световна икона" бе присъдена на Queen от медията. Брайън Мей (Brian May) и Роджър Тейлър (Roger Taylor) излязоха на сцената в Oddysey Arena, както за да приберат статуетката, така и за заключителните изпълнения на вечерта – The Show Must Go On и We Will Rock You.

Red Hot Chili Peppers и северноирланската алтърнатив рок група Snow Patrol станаха част от събитието чрез концерти в две от големите зали в Белфаст, който за първи път домакинства подобно шоу, а освен изброените, на сцената в Odyssey Arena излязоха LMFAO за изпълнение на Party Rock Anthem, Lady Gaga за изпълнение на актуалния си сингъл Marry the Night от върха на гигантски макет на луната, Бийбър – за да изпълни Under the Mistletoe и Never Say Never, подлудявайки феновете си, Jessie J – за да отдаде почит на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse), звездата от "Спасители на плажа" Дейвид Хаселхоф – за да връчи една от наградите на Lady Gaga и др.

Както обикновено, последната впечатли както с броя на награди си, така и с тоалетите си, съревновавайки се с водещата Селена Гомес.


Сподели.