1234... 5! Feist издава нов албум на 3 октомври

Pinterest LinkedIn +

Номинираната за 4 награди Грами и отличена с пет статуетки Juno канадска изпълнителка и автор на песни Лесли Фейст, известна с артистичното си име Feist, обяви датата на издаване на своя пети самостоятелен студиен албум - Metals. Проектът, явяващ се наследник на най-успешния запис на 35-годишната изпълнителка – издаденият през 2007 г. The Reminder, ще се появи на 3 октомври и ще бъде представен чрез 12 съвсем кратки документални тийзъра, някои от които вече могат да бъдат видяни в официалния й сайт.

В самия края на 2010 г. Feist издаде на DVD пълнометражен документален филм, заснет на Super 8-милиметрова лента по време на звукозаписните сесии на The Reminder, от който произлиза най-високо признатия й сингъл – включеният в класацията на Time "The 10 Best Songs of 2007" 1234, и допълнен с кадри от подготовката за турнето й в подкрепа на албума, избран от редакторите на Amazon.com за най-добрия запис на 2007 г.

Споменатите тийзъри свидетелстват, че подобен филмов проект е реализиран и по време на записите на 12-те парчета от Metals, осъществени в Торонто и в живописната местност "Биг Сур" в Калифорния с дългогодишните партньори на Feist - Чили Гонзалес и Mocky, към които се е присъединил и Valgeir Sigurðsson (работил с Bjork, Bonnie Prince Billy).

Сподели.