11 начина за отслабване, когато нямате свободно време

Pinterest LinkedIn +

През повечето време имаме добри намерения, но когато става въпрос за загуба на излишни килограми, животът сякаш застава на пътя ни и някак все не успяваме да намерим време за свалянето им. Повечето от нас работим на места, които подпомагат заседналия ни начин на живот. И все пак не се притеснявайте, не се нуждаете от повече от 24 часа на ден, за да се храните по-малко и да се движите повече. Ето няколко съвета как да стане това:

Освободете ума си

Често си мислим, че трябва да прекарваме по повече от един час във фитнес залата или да се храним с хумус и суперхрани, а когато не можем да постигнем това, се предаваме. Не гледайте на целия си ден като на успех или провал, помислете как да си дадете нов шанс за нещо здравословно. Нямате възможност днес да посетите фитнеса, направете си лека и здравословна вечеря. Не всичко е загубено.

Яжте малки порции

Помислете как да намалите порциите храна. Добър избор е да пропуснете десерта и второто ядене, за да избегнете допълнителните калории, които те ви носят.

Не пропускайте хранения

Схващането, че едно хранене на ден ще ви донесе успех в загубата на тегло, е грешно. Пропускането на хранения може да забави метаболизма ви, да засегне нивата на хормоните на инсулина или да доведе до нездравословен избор на храна или дори до преяждане.

Движете се повече

Не е задължително да отделите цял час за спорт в натоварения ви дневен график. Можете да тренирате 10 минути сутрин, 10 минути на обяд и 10 минути вечер, 5 дни в седмицата.

Не сядайте, когато можете да стоите прави

Стоенето прав, само по себе си, няма да помогне за сваляне на килограми, но ще е една добра първа стъпка към намаляването на заседналия начин на живот. Можете да стоите прави в метрото, докато говорите по телефона или докато гледате телевизия.

Спете достатъчно

Сънят е здраве. Спете достатъчно, за да сте свежи за следващия ден и за всички задачи, които сте си поставили. Сънят ще ви направи по-дейни и тонизирани.

Използвайте уикендите си умно

Може да използвате уикендите за по-дълги тренировки, особено сред природата, за шопинг на здравословни храни, литература или спортни дрехи. Планирайте спортните си активности през седмицата.

Бъдете активни със семейството и приятелите си

Не е нужно да сте във фитнес залата – поиграйте с децата си, тази активност определено може да държи висок пулса ви. Нямате деца – присъединете се към група приятели за джогинг в парка или посетете спининг клас.

Правете високоинтензивни тренировки

Не е задължително добрата тренировка да трае часове. Проучвания показват, че 20-минутна високоинтензивна интервална тренировка може да изгори повече калории, отколкото 45-минутна тренировка с ниска интензивност.

Направете си домашен фитнес

Ако нямате време да отидете до фитнес залата, направете си такава във вашия хол. Нужна ви е постелка, тежести, фитбол топка, гимнастически ластици, приятна музика и желание да тренирате на ваша територия.                                                                          

Поставете си цели

Поставянето на краткосрочни цели мотивира. Визуализирайте къде бихте искали да бъдете в края на седмицата и работете за това идните 6 дни.

Нямате право на повече извинения. Нека започнем сега, а не след Нова година!

Сподели.