10 звезди, отгледани от гей родители

Pinterest LinkedIn +

Докато преди няколко десетилетия хомосексуализмът беше тема табу, днес живеем в модерни времена и откровеността по този въпрос е често срещана. Затова ви представяме 10 звезди, които не се стесняват да признаят, че са отгледани от гей родители.

1. Джоди Фостър

Джоди е отгледана от две майки: биологичната ѝ майка Евелин и нейната партньорка. Самата актриса призна своята хомосексуалност през 2013 г. в откровена реч по време на раздаването на наградите "Златен глобус". В нея тя благодари на майка си, която страда от деменция.

"Знам, че ти си някъде зад тези сини очи и има толкова много неща, които няма да разбереш тази вечер. Но само едно е важно... че те обичам", казва актрисата.

2. Робърт Де Ниро

Робърт Де Ниро-старши, който умира през 1993 г., е известен художник. Той приема изкуството и своята хомосексуалност като бедствие. Както самият той казва: "Понякога, когато вървя по улицата, не осъзнавам дали се оглеждам за някоя галерия, или за нов любовник."

3. Рене Русо

Вдъхновена от колегите си, Рене признава през 2002 г., че майка ѝ е лесбийка. "Тази история винаги ме натъжава. Баща ми ни напусна, когато бях много малка. Жените, които ме отгледаха, бяха гей, те бяха моята опора."

4. Дженифър Грей

"Радвам се за баща ми, че се намира на този етап от живота си, в който се чувства сигурно и удобно да признае кой е", казва звездата от хитовия филм Dirty Dancing (Мръсни танци). Джоел Грей започва да говори открито за интимния си живот едва когато навършва 82 години.

Видеоклип, публикуван от Dirty Dancing Movie (@dirtydancingmovie) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

5. Ан Хечи

В своя мемоар "Наричайте ме луда", публикуван година след одумваната ѝ раздяла с водещата Елън Дедженеръс, актрисата разкрива с подробности, че е била насилвана от баща си. Не скрива и доста бурния му хомосексуален живот, преди да почине от СПИН през 1983 г.

6. Марвин Гей

Като дете бъдещата музикална легенда често е подиграван заради мъжката фигура в семейството си. Няма сигурни данни, че баща му е бил гей, но съпругата му споделя: "Обичаше да носи моите гащички, обувките ми, роклите ми, та дори и дантелените ми чорапи". През 1984 г. Марвин бива застрелян от баща си след семеен спор.

7. Ванеса Редгрейв

Бащата на популярната актриса – Майкъл – признава пред близък писател, че е бисексуален. Прави го, докато двамата работят по биографията му. Но тази пикантна подробност не намира място в книгата, а става известна през 2011 г.

8. Наташа Ричърдсън

"Това, на което ме научи баща ми, е, че не винаги трябва да избирам лесния начин, безопасния", казва Наташа за баща си Тони, който е бисексуален. Той е женен за красавицата Ванеса Редгрейв от 1962 до 1967 г. Мъжът умира от усложнения от СПИН през 1991 г., почти двадесет години преди смъртта на Наташа при ски инцидент.

9. Лайза Минели

Женен четири пъти, като най-обсъжданата му връзка е с актрисата и певица Джуди Гарланд, Висенте Минели е открит гей. От брака му с Джули се ражда талантливата Лайза. Той не крие сексуалността си, докато е театрален режисьор в Ню Йорк. Но решава да скрие тази страна на интимния си живот при преместването си в Холивуд. Въпреки че Джуди и Винсент се развеждат, когато Лайза е на пет години, тя остава изключително привързана и към двамата.

10. Джуди Гарланд

Семейството на Гарланд живее в Минесота до петата година на Джуди, а след това се мести в Калифорния, тъй като в родния им град се носят слухове, че бащата Франсис Гъм има връзки с различни мъже.


Снимка, публикувана от Liza Minnelli (@officiallizaminnelli) на

Сподели.