10 неща, които разбрахме за Rogue One: А Star Wars Story от първия тийзър

Pinterest LinkedIn +

Изгледахте ли първия тийзър на Rogue One: A Star Wars Story поне 10 пъти? Или вече станаха 20? Disney дадоха на феновете на поредицата много повече от очакваното в първия трейлър на предстоящия блокбъстър.

За разлика от първото видео за The Force Awakens (Силата се пробужда), тук има доста повече от откъслечни кадри и диалог, разкрита е част от историята, както и част от персонажите. 

И все пак нека обобщим най-важните неща, които научихме:

 

1. Хронологически действието в Rogue One ще се развива преди съдбоносната битка при Явин, която ни е известна от Star Wars: Episode IV - A New Hope (Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда).

2. Това e първият филм от т.нар. spin-off филми. Според Катлийн Кенеди от Disney много малко вероятно е те да имат продължения, а по-скоро всеки ще е сам за себе си.

3. Дарт Вейдър е жив и относително здрав и всява терор наред из галактиката. Той със сигурност ще участва в Rogue One, като все още не се знае колко голяма ще е ролята му.

4. Главната героиня, чиято история действието ще следи, е Jyn Erso, която е определена като "безразсъдна, агресивна и недисциплинирана", т.е. перфектната главна героиня, която да поведе банда бунтовници на опасната мисия.

5. По това време те не са наясно какво е гигантското страшно оръжие, което Империята подготвя (жокер: Звездата на смъртта) и тепърва им предстои да разберат с каква масивна топка от зло ще се борят.

6. Да подчертаем, че този път обаче няма да видим разрушаването, а по-скоро строежа на най-великото оръжие на Империята, правено до този момент!

7. Виждаме размърдване при войниците на империята с появата на нови видове щурмоваци - златисти, тъмни, все така непохватни, но вече можещи да управляват и танкове.

8. Форест Уитъкър вероятно ще бъде моралният компас на главните герои и ще поеме ролята на "ментора" в spin-off филма.

9. А симпатягата Диего Луна, който остава безмълвен по време на трейлъра, следи неотклонно Jyn Erso и се очертава като основния й партньор в престъпленията.

10. Най-интересни в тийзъра са няколкото фигури с дълги пелерини, които са и обещаващи злодеи. Героят на Бен Менделсон (бялата пелерина) очевидно е гранд адмирал на Императора. Черната фигура пък е много вероятно да е Вейдър в залата на Дарк Сидиъс... Както винаги, Disney пази козовете за тях и засега не научваме много.

 

Бележка под линия: интернет пространството вече подивява с теории за това как е напълно възможно младата бунтарка Jyn Erso да се окаже майката на Рей, съдейки по подобните физически качества и склоността и на двете да потрошават щурмоваци от бой. Но дали?! Предстои да разберем на 16 декември 2016 г., когато е официалната премиера на Rogue One: A Star Wars Story.

Сподели.