10 модни предложения "Направи си сам"

Pinterest LinkedIn +

Почти всеки от нас някога си е правил нещо сам, а напоследък известното DIY (Do It Yourself / Направи си сам) течение навлиза стремглаво и в модата. Сега е модерно да творим и да създаваме сами аксесоари, дрехи, а дори и обувки!

Ако си мислите, че това е сложна материя, която не е по вашите сили – грешите. Освен всички останали плюсове, които има, "Направи си сам" модата е и изключително икономична. Тя е едно прекрасно предизвикателство за нашата креативност, а в същото време спестяваме и пари.

Интернет буквално прелива от всякаква информация как да си измайсторим модни чудеса, а ние се посветихме на това да открием най-добрите идеи, за да ги споделим с вас. Въоръжете се с ножица, игла и парче плат и се насладете на следващите модни хрумки.

Ако сте почитатели на етно и бохемския стил, това колие е за вас! Можете да го сътворите само в няколко бързи и лесни стъпки. Използвайте цялата си фантазия – бихте могли да експериментирате с цветове и форми, както и с материята, от която го изработвате. Идеята е изпробвана и може да бъде чудесно предложение за подарък за Свети Валентин...


Пролетта вече чука на вратата, а с нея трябва да разнообразим стила си. През този сезон особено актуални са бежовият и кафявият цвят и въобще всичко, което ни прави по-близки до природата. Следващата ни идея е брилянтна и много лесна. Тази жена си е изработила сама така модерния сега елек от кожа, който ще ви стопли и в най-студения пролетен ден.

Третото ни предложение е една свежа идея, която е подходяща както за пролетта, така и за лятото. Това колие от мъниста е бърза инвестиция в доброто ви настроение и приятно намигване към леките морски дни. Бихте могли да изпробвате различна форма мъниста, а ще усетите как самият процес ви успокоява и балансира.   FasionDIY_003

Тази прекрасна огърлица е вдъхновена от нашумелия часовников дизайн, който заля пазарите по целия свят. Всъщност направата на нещо подобно никога не е била по-лесна. Ще спестите много пари, а всеки един от тези елементи може да бъде намерен лесно в магазин за мъниста и дрънкулки. Въоръжете се с лепило и търпение!

Гледали сме много клипове в интернет как от стара тениска и риза да си направим зашеметяващо облекло. Ние ви показваме лесен начин да сътворим прекрасна пролетна рокля. Необходими са ви само ножица и две тениски, които да пожертвате в името на модата.


Флоралните десени винаги са на мода през пролетта! Каквото и да правят дизайнерите, никога не могат да се измъкнат от тяхното пъстро очарование. Тази идея представя нагледно как от стрък свежи цветя да си измайсторим флорална рокля. 

Следващото ни предложение ще ви спести много пари. Купуваме си евтини очила и с помощта на малко лепило и изкуствени перли сътворяваме този чудесен аксесоар! Подобна хипарска визия ще ви накара да изпъкнете на всяко парти!

Яката е на мода от много време и надали скоро някой ще я свали от нейния пиедестал. Идеята "Направи си сам" за лесна яка е повече от бърза задача. Необходимо ви е лепило, ножица и конец, както и фантазията ви, която може да превърне всичко в чудо!

Идея номер 9 е лесен пример как да превърнем старата си тениска в нова щура модна хрумка. Необходимо ви е търпение и много въображение. Не забравяйте, че това са само примери, а във ваши ръце е тяхната творческа реализация!

Изровете от гардероба чифт омръзнали ви дънки и ги съживете с малко лепило! Това е едно страхотно предложение, което може да използвате и върху друг тип дреха, която искате да върнете към живота!


Сигурни сме, че вече се убедихте колко лесно и евтино начинание е да използваш фантазията си в сътворяването на модерни дрехи. А какви са вашите креативни идеи в стил "Направи си сам"?  Споделете с нас какво сте измайсторили!

Сподели.