10 март TV с Avtora.com - "Черната далия"

Pinterest LinkedIn +

Адаптация по романа на популярния писател Джеймс Елрой, "Черната далия" е един от последните проекти на хитовия режисьор Брайън де Палма (Brian de Palma), когото познаваме от такива легендарни заглавия като "Недосегаемите" или "Мисия невъзможна".

Филмът излиза на голям екран през 2006 година, но при всички положения за родните киномани е любопитен и фактът, че почти изцяло е заснет в България.

Тогава у нас гостуваха такива имена като Скарлет Йохансон (Scarlet Johansson), Джош Хартнет (Josh Hartnett), Хилари Суонк (Hilary Swank) и Аарон Екхарт (Aaron Eckhart).

Именно след този случай, холивудският секссимвол Йохансон започна да се доверява и изцяло на българските охранители, когато снима в Европа, както писахме наскоро. Самата лента е базирана на истински случай, свързан с бруталното убийство на млада американска актриса в края на 40-те години на миналия век.

Сюжетът проследява разследването от страна на двама полицаи, които се оплитат в мрежа от интриги, лъжи и корупция, преди да достигнат до шокиращи разкрития.

Не пропускайте: 21:00 по Диема 2! 

Сподели.