ZTE пуска собствена игрална конзола в Китай

Pinterest LinkedIn +

Китайският производител на мобилни устройства ZTE – No.4 в света по продажби на смартфони за 2012 година – ще пусне на китайския пазар собствена гейм конзола, базирана на Android.

Тя е наречена Fun Box и ще бъде захранвана от системата от чипове на Nvidia Tegra 4, или иначе казано - с цяло поколение по-нов SoC от този в OUYA (първата такава конзола, последвана от конкурентните Mad Catz M.O.J.O., BlueStacks Gamepop и други).

Fun Box се разработва в сътрудничество с водещата компания за производство на видеоигри в Кирай The9, която отговаря за дистрибуцията на World of Warcraft в страната и стои зад MMORPG хитовете FireFall и Qiji2. Подобно на OUYA, Fun Box ще може да бъде закупена за $99, а останалите и спецификации са: 2GB RAM, HDMI, Micro USB и стандартен USB портове, WiFi антени за работа в два честотни обхвата, Bluetooth-свързани гейм контролери, единият от които наподобява този на PS4.

Конзолата ще поддържа всички HD резолюции и ще може да стриймва видео от USB свързани устройства. На този етап ZTE не разкриват намеренията си относно евентуалното разпространение на Fun Box извън Китай.

Сподели.