Златни малинки (Razzies) 2013 – номинираните

Pinterest LinkedIn +

Финалният филм от касовата широкоекранна поредица The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 2 - оглави списъка с претендентите за тазгодишните антинагради Razzies (Златни малинки), които ще бъдат раздадени ден преди Оскарите – на 23 февруари 2013 г. Самите номинации също станаха известни ден преди обявяването на кандидатите за наградите на Американската филмова академия, считани за най-престижните награди в киното.

Breaking Dawn Part 2 ще се състезава за цели 11 Малинки в 10 категории, включително за Най-лош филм и Най-лошо филмово продължение (сикуъл) на 2012 г. Любимците на тийнейджърите по цял свят Кристен Стюарт и Робърт Патинсън са номинирани както поотделно за най-слаба актьорска игра, така и за Най-лоша екранна двойка.

Малинки са "надвиснали" и над целия актьорски състав, режисьора и сценариста на лентата, която инкасира над $800 млн. от продадени билети в световен мащаб.

След като бе заклеймен от критиката, високобюджетният sci-fi екшън Battleship затвърди незавидното си реноме, получавайки седем малинени номинации. Сред тях е припознаването на Риана за най-слаба актриса в поддържаща роля, като тя не е единствената поп звезда, "уважена" от "Плодовата академия". Дженифър Лопес също е претендентка за Малинка в тази категория за играта си в What to Expect When You're Expecting.

Адам Сандлър традиционно попада под малинен обстрел, като и този път е номиниран персонално - за играта си в комедията That's My Boy. Тя присъства в още седем категории на наградите. Миналата година Сандлър спечели едновременно статуетките за Най-лош актьор и Най-лоша актриса за ролята си на близнаци от двата пола в Jack and Jill.

Тази година "успехът" му може да бъде повторен от Тайлър Пери, който е номиниран в двете водещи актьорски категории за превъплъщението си в Madea's Witness Protection.

Сподели.