Zen Vision:W - мултимедия в джоба

Pinterest LinkedIn +

Creative винаги са били лидер в производството на звукови карти и озвучителни системи, за това не е странно, че се включиха в надпреварата за най-добър преносим плейър.

Zen Vision:W надскача стандартния формат на mp3 плейър и е по-скоро портативна медийна станция в сегмента на iPod Touch и Zune, отколкото на редовите флаш блокчета за музика.

Плейърът е екипиран с 30GB до 60GB хард диск, в зависимост от модела, което е повече от достатъчно за всичките ви любими клипове и филми. Да, точно така, филми - големият 4.3 инчов LCD дисплей ви подволява свободно да се насладите на висококачествени филми в AVI или MPEG4 формат. Единственият му еквивалент в момента е Sony PSP и iPhone Touch. И докато за първия е трудно да се намерят мини DVD-та със субтитри на български, вторият е все още прекалено нов и скъп.

Дори с най-"слабата" версия на Vision W получавате капацитет от около 20 високо качествени филма (не е нужно да инсталирате и използвате допълнителни програми за компресия или за намаляване на резолюцията) и над 100 фотографии с качеството на wallpaper.Качеството обаче не е минало без компромиси - в случая един от тях е животът на батерията. Големият дисплей е като хищен динозавър, стапящ заряда й за няколко часа, което означава само едно - свикнете винаги да носите зарядно със себе си.

Липсата на зарядно ще ви бъде проблем, ако лимитът от 8 часа гледане на филми и над 12 часа слушане на музика не ви е достатъчен.

В пакета е включен и изключително удобен софтуер за мениджмънт на файловете от плейъра към РС-то и обратно. Като сканира големината и формата на всеки видео и музикален файл, софтуерът проверява неговата съвместимост с устройството и сигнализира за проблеми. Това спестява неприятните изненади, когато вече сте на път например и не можете да промените съдържанието на паметта.

Като всички мултимедийни плейъри, на Zen Vision W му липсва само едно нещо - вградена или отделна стойка, на която при нужда да го закрепите. Неудобството е, че трябва да го държите постоянно в ръка. С малко експериментиране обаче се оказва, че плейърът е съвместим със стойката на Nokia 770 Internet Tablet, но не напълно.

Другият проблем е невъзможността да инсталирате какъвто и да е друг софтуер на плейъра. Това не беше недостатък до излизането на iPhone Touch и неговата поддръжка на Wi-Fi интернет и допълнителни апликации.

Технически Характеристики:
Име: Zen Vision:W
- Вместимост: 30 -80 GB
- Цветен дисплей 2.5 инча 
- Радио: Да 
- Автономия: 14 часа 
- Цвят: Черен 
- Поддържани формати: WMA,MP3, WAV MPEG (1/2/4), DivX, XviD,WMV JPEG, BMP / GIF / PNG /ΤIFF 
- Тегло (gram): 158

Купи от: Plesio

Сподели.