Заветът (The Covenant)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 97'
Режисьор: Рени Харлин
Сценарий: Д. С. Кардоун
Участват: Лаура Рамзи, Кайл Шмид, Себастиан Стан, Тоби Хемингуей, Чейс Кроуфорд, Джесика Лукас и други
Хорър-трилър, със субтитри, английски

Автор на хитови екшъни като "Катерачът" (1993) и "Дълга целувка за лека нощ" (1996), режисьорът Рени Харлин все повече насочва усилията си към екранизирането на трилъри и мистъри истории. Новата му продукция "Заветът" е именно в този жанр и разказва историята за няколко семейства и техните наследници, надарени с необикновени сили. Без да има нито едно звездно име в афиша си, екипа на филма е имал зад гърба си опита на продуцента Том Резенберг, който е записал името си в касовите "Момиче за милион долара" и "Подземен свят". Продукцията е заснета с бюджет от 20 млн. долара и още в премиерния си уикенд, през септември, оглави щатския боксофис.

В самия край на 17 век пет семейства, притежаващи нечувани сили, сключват споразумение да пазят тайната си от другите хора. Времето, обаче, разубеждава едно от тях и те напускат тайния завет с желанието да ползват дарбата си, както намерят за добре.

Следите на "отцепниците" се губят и няколко века по-късно потомците на четирите семейства учат заедно в престижен колеж в Нова Англия. Надарени със свръхестествените сили на предците си, Кейлъб (Стивън Стрейт – "Школа за герои"), Поуг (Тейлър Кич – "Змии в самолета"), Тайлър (Чейс Кроуфорд) и Рийд (Тоби Хемингуей) усещат, че нещо лошо предстои да се случи.

Отраснали заедно от деца, те се познават добре и осъзнават, че надвисналото зло ще засегне еднакво и четиримата. Заплахата придобива реални измерения, когато се появява Чейс (Себастиан Стан), който е наследник на петата, отделила се фамилия. Притежаващ изключителни сили Чейс, не само е по-силен от тях, но и планира да ги унищожи. Единственият шанс на колежаните е да се обединят, което се оказва трудно, защото някои тайни от миналото на "Заветът" започват на излизат наяве.


Официален сайт: http://www.sonypictures.com/movies/thecovenant

Програма на кината

Сподели.