Затворник на миналото (The Railway Man)

Pinterest LinkedIn +

Великобритания, Австралия, 2013, 116 мин. Режисьор: Джонатан Теплицки Сценаристи: Анди Петерсън, Франк Котръл Бойс С участието на: Никол Кидман, Колин Фърт, Джереми Ървайн, Хироюки Санада, Юън Лесли, Сам Рейд, Стелан Скарсгард и др. Биографичен, драма

За филма:

The Railway Man е адаптация по едноименната автобиографична книга на Ерик Ломакс, който по време на Втората световна война е военнопленник в Япония. Режисьор на филма е Джонатан Теплицки (Burning Man). Сценарият е поверен на продуцента на Girl with a Pearl Earring и Burning Man Анди Петерсън и на номинирания за BAFTA сценарист Франк Котръл Бойс (Hilary and Jackie, Millions).

Главните роли в The Railway Man са поверени на носителите на "Оскар" Никол Кидман (The Hours, Rabbit Hole) и Колин Фърт (The King's Speech, Gambit) и на младия английски актьор Джереми Ървайн (War Horse, Great Expectations). Към актьорския състав на лентата се присъединяват и Хироюки Санада (The Wolverine, 47 Ronin) и Стелан Скарсгард (Thor: The Dark World).

Историята:

1942 година. Десетки хиляди войници попадат във военен плен, след като японската армия опустошава Сингапур. Сред тях е и Ерик Ломакс, офицер от британската армия, който заедно с хиляди други е изтезаван като военнопленник и използван за принудителната работа по изграждането на японските железници. Оцелял по чудо след войната, той се завръща у дома, но е преследван от ужасите, преживени по време на пленничеството. 

Сподели.