Затишие в американските класации, Silversun Pickups с най-добър дебют в Billboard 200

Pinterest LinkedIn +

Blown Away на Кари Ъндърууд и Somebody That I Used To Know на Gotye и Kimbra са лидери в официалните класации за албуми и сингли на САЩ – Billboard 200 и Hot 100, и през тази седмица, като за изгрялата чрез American Idol кънтри звезда това е втора седмица на върха, а за родения в Белгия австралиец и партниращата му новозеландка – пета поред.

С четири седмици под No.1 в Hot 100 в началото на 2011 г., до началото на май 2012 г. Grenade на Бруно Марс бе най-успешният сингъл на солов изпълнител от мъжки пол от рилийза на Love the Way You Lie на Еминем и Риана през лятото на 2010 г., когато двамата прекараха седем седмици на върха на чарта. Сега Gotye дисквалифицира Бруно Марс и дава заявка за изравняване постижението на Еминем и Риана.

Парчетата, които биха могли да осуетят това, са Payphone на Maroon 5 и Wiz Khalifa, което се е изкачило с една позиция до No.2, и в по-малка степен We Are Young на Fun. и Janelle Monae, което вече прекара шест седмици под No.1 в Hot 100, но сега губи още една позиция и е поставено на трета.

И Карли Рей Джепсън, и Flo Rida дублират представянето си от миналата седмица и заемат последните две позиции от топ 5 през тази, а Nicki Minaj, One Direction, the Wanted, Джъстин Бийбър и Train оформят челната десетка. За Train това е първи запис в Топ 10 с актуалния им сингъл Drive by, който се появи в iTunes още в първите дни на 2012 г.

За разлика от Hot 100, в Billboard 200 дебютират два новоиздадени проекта, по-успешният от които е третият студиен албум на нюйоркската алтърнатив рок банда Silversun Pickups - Neck of the Woods, поставен на шеста позиция. С три позиции по-назад и 33 000 продадени копия под No.9 дебютира Tank с петия си албум – This is How I Feel.

С ново увеличение в продажбите му, "21" на Адел отново е претендент за първото място, но не и тази седмица, с 18 000 изкупени копия повече от него, Blown Away на Ъндърууд остава лидер в Billboard 200, а челната тройка се оформя от още един бивш No.1 – Tuskegee на Лайънъл Ричи.

Компилацията Now 42, ...Little Broken Hearts на Нора Джоунс, Up All Night на One Direction, Blunderbuss на Jack White и Tailgates & Tanlines на Люк Браян допълват челната десетка.
Сподели.