Започва легално производство на чужди музикални DVD в България

Pinterest LinkedIn +

За първи път на българския пазар излизат легално произведени в България DVD на световни музикални звезди. Новината бе съобщена от Вирджиния Рекърдс и Анимато Мюзик - първите компании, които ще пуснат на родния пазар сериозен брой световни DVD заглавия на изключително атрактивни цени, одобрени специално за нашата страна.

Вирджиния Рекърдс и Анимато Мюзик са официални лицензианти на две от най-големите звукозаписни компании у нас - Universal Music и EMI. Преди няколко години, като реакция на спирането на всички пиратски фабрики у нас, някои от големите звукозаписни компании решиха да продължат борбата с дистрибуцията на пиратски дискове в България, като предложат на пазара специално произведена у нас алтернатива на пиратския продукт на поносима за българския стандарт цена.

Така, българинът се сдоби с възможността да си купува оригиналните компактдискове на Eminem, U2, Metallica, ABBA, Andrea Bocelli, Robbie Williams, Depeche Mode и още много звезди на цена, далеч по-ниска от цените в цяла Европа и в същото време близка до тази на пиратския продукт.

Този успешен начин за борба с пиратството на музика у нас, вече има свое продължение. Двата световни звукозаписни гиганта дадоха официално разрешение на своите лицензианти да произвеждат и предлагат на българския пазар най-добрите им заглавия на формат DVD. Пилотните продукти на този амбициозен проект, които ще се появят у нас през следващия месец, представят видео материали и концертни изпълнения на някои от големите имена от света на музиката:

U2 - "Go Home: Live From Slane Castle" (Вирджиния Рекърдс/Universal Music)
ABBA - "The Definitive Collection" (Вирджиния Рекърдс/Universal Music)
SHANIA TWAIN - "Up! Close And Personal" (Вирджиния Рекърдс/Universal Music)
ANDREA BOCELLI - "A Night In Tuscany" (Вирджиния Рекърдс/Universal Music)
VARIOUS ARTISTS - "See How Great They Sound" (Вирджиния Рекърдс/Deutsche Grammophon/Universal Music)
JOE COCKER - "Joe Cocker Live" (Анимато Мюзик/ЕMI)
IRON MAIDEN - "The History Of Iron Maiden" (Анимато Мюзик/ЕMI)
KYLIE MINOGUE - "Ultimate Kylie" (Анимато Мюзик/ЕMI)

Сред тях намира място и една уникална видео компилация на Дойче Грамофон с изпълнения на най-добрите певци и инстументалисти в областта на класическата музика, със заглавие "See How Great They Sound".

Музикалните DVD-та ще бъдат предлагани във всички хипермаркети (Метро, Била, Кауфленд), техномаркети (Технополис, Техномаркет), супермаркети (Пикадили), музикалните магазини, видеотеките, както и в големите книжарници.

Цената на дребно на едно DVD ще е около 18 лв., което я прави конкурентна дори на стойността, на която се продават пиратските DVD копия. Достъпната цена не е единственото преимущество на легалните DVD издания. За разлика от пиратските копия, те са с много високо качество на звука и картината, имат луксозни обложки с много снимки и информация и съдържат бонус материали като клипове, документални филми, интервюта и т.н., които обикновено липсват в нелегалната DVD продукция.

Сподели.