Задава се продължение на филмовата класика Casablanca

Pinterest LinkedIn +

Темата за продълженията и римейк версиите е била обсъждана безброй пъти, като мнозинството фенове са на мнение, че утвърдени филми класики не трябва да се пипат повече. Не всеки обаче е съгласен с това твърдение и ето че 70 години след премиерата на Casablanca се задава продължение на класиката.

Действието в новия филм ще се развива 20 години по-късно и ще разказва историята на сина, който се ражда от любовта на Рик и Илза, изиграни от Хъмфри Богарт (Humphrey Bogart) и Ингрид Бергман (Ingrid Bergman) в главната роля. Сред подходящите актьори си струва да се спомене брилянтният Джоузеф Гордън-Левит (Joseph Gordon-Levitt), като все още обаче няма нищо потвърдено.

За възможността за продължение синът на Хъмфри Богарт - Лорен Бакал, коментира, че няма нищо лошо в това да се направи филм за конфликтите в Северна Африка, но класики като The Wizard of Oz (Магьосникът от Оз), Gone With the Wind (Отнесени от вихъра) и разбира се, Casablanca (Казабланка) трябва да останат неопетнени.

Момчето, кръстено Ричард и осиновено от съпруга на Илза - Виктор Ласло, пораства с историите за героичните премеждия на Рик и след като разбира истинския си произход, решава да тръгне за Близкия Изток и да разбере повече за биологичния си баща.

Един от най-интересните въпроси, които стоят пред продукцията, е кой ще се превъплъти в главната роля.

Сподели.