За и против "Евровизия 2010"

Pinterest LinkedIn +

Поли Генова, Деян Савов (Deep Zone), Елица Тодорова, Орлин Павлов, Нора Караиванова и Графа за новия регламент на "Евровизия 2010" и представителя на България - Миро.

За скромната си 5-годишна история, българската "Евровизия" се превърна в една от най-дискутираните теми в медийното пространство с безбройни скандали, критики и обвинения в манипулация на вота.

Avtora.com потърси мнението на някои от музикантите, участвали през годините в конкурса, за да разбере удачна ли е промяната в регламента, която БНТ наложи и Миро ли е най-добрият ни представител сред всички познати и непознати имена на музикалната сцена у нас.


Поли Генова: Аз съм много далеч от конкурса още от пролетта насам - след случилите се събития абсолютно се дистанцирах от "Евровизия". Даже обявяването на Миро беше напълно неочаквано за мен.

Дано промяната да е за добро. Мнението на българската музикална гилдия е важно и тя трябва по някакъв начин да взима участие в този конкурс.

Наистина много се радвам за Миро, защото с него сме близки приятели и съм сигурна, че ще представи достойно България
.

Деян Савов (Deep Zone): Не мисля, че БНТ бяга от отговорност, сменяйки регламента - напротив, това може да е за доброто на конкурса, а и след миналогодишния скандал с Красимир Аврамов мисля, че това е логичното продължение.

Ако и това не проработи, просто няма кого да обвиняваме, освен гео - политическите фактори. Защото в основата на "Евровизия" е гео-политиката - хората дават гласовете си за своите съседни държави, а не за любимите си изпълнители и песни.

Аз съм "за" промяната на регламента, но от друга страна тя ще попречи на младите изпълнители да стъпят някога на тази сцена. Миро е най-добрият избор, който в момента можем да предложим.


Елица Тодорова:
Ние двамата със Стоян сме много доволни и щастливи, че точно Миро ще ни представя, защото смятаме, че той е един доказан изпълнител на българската поп сцена и много добре изпипва музикалните продукти, които създава. Наистина му пожелаваме успех.

А относно промяната на регламента – моят опит и това, което съм наблюдавала говори, че има много други държави, които отпреди доста време избират изпълнител по същия регламент и много често това до води до успешни избори. На мен ми харесва промяната в регламента и мисля, че всичко е за добро.


Орлин Павлов:
Аз лично мисля, че решението е много правилно. Досега винаги имаше някакви скандали, хората бяха недоволни и затова може би е по-добре определени хора да изберат само един изпълнител. И на БНТ не им е лесно, защото винаги, който и да отиде все някой мрънка, явно сме такава държава.

Аз съм сигурен, че Миро ще се представи страхотно – наистина казвам това от сърце. Той е един утвърден артист, може да пее, прави добро шоу и мисля, че ще бъде доста адекватен там.

Нора Караиванова:
Много се радвам, че регламентът сега е такъв и не бих казала, че БНТ бяга от отговорност, напротив – това е най-правилният начин да се избере изпълнителят, който ще представя България на "Евровизия".

Относно Миро – аз съм доволна че са избрали него, защото той е един от най-изявените мъжки гласове у нас и определено е много талантлив. Стискам му палци и се надявам да представи достойно страната ни.

Освен с промяната ще се спестят финансови средства, които ще бъдат инвестирани в изпълнителя и наистина ще излезем с един качествен продукт, ще бъдем равностойни на останалите участници.Графа:
Скандалите може би са причината да бъде сменен регламентът и от една страна промяната е за добро, защото така скандали и манипулации трудно биха се осъществили.

От друга страна пък, този нов регламент ограничава младите и неизвестни изпълнители - те почти нямат шанс да стъпят на сцената на "Евровизия", защото нямат достатъчно популярност.

Така че, промяната има и позитивни, и отрицателни страни, но поне вниманието ще се концентрира върху написването на няколко качествени песни. Смятам, че Миро е добър избор и наистина му пожелавам успех, защото има качествата, които са необходими, за да представи страната достойно.

Автор: Любомила Бучинска

Сподели.