Young BB Young: Отнасяме се доста сериозно към парчетата, които правим

Pinterest LinkedIn +

След емблематичната песен O kolko si pros, която си тананикахме усилено през 2010 година, това лято носи белега на "Обичам го" - новия хит на Young BB Young и Янко Бреков от The Pomorians. Поканихме Стефонския и Владо Черния, както ги наричат всички, за да поговорим за приятелството им, песните, които правят, и, разбира се, бъдещите им планове...

Наталия Иванова: Как се намерихте вие двамата, откога се познавате? Музиката ли ви събра всъщност или нещо друго?

Стефонския: Ами ние сме братовчеди, но не се бяхме виждали. Фамилиите ни цял живот бяха изпокарани за едни 40 дка лозе. Един ден седнахме на масата и си казахме: "какво ни интересува лозето, двамата сме приятели". Това се случи преди 8-9 години.

Владо (Черния): Да, и там на масата не знам какво стана, но запяхме.

Стефонския: И музиката ни събра, естествено. Нашите родители са музиканти, свирили са едно време по лозетата.

.: Слушайки парчетата ви, оставаме с впечатлението, че са записани "на един дъх" и като че ли, без да ви обиждаме, някак на майтап. Така ли е наистина или това е просто търсен ефект?

Стефонския: Не. Сега ще обясня за записите, тъй като аз ги правя. Специално за тях въобще нищо не е на един дъх и на майтап. Доста влагаме специално в аудиото, а и във видеото. Самият мастеринг сме го правили при Димитър Ганчев. Oбмисляме кaкво да влезе, написваме текста, презаписваме го, мислим нови неща. Ако не ни харесва как звучат, падат като идеи и вкарваме други... Така че няма майтап, доста сериозно се отнасяме. А специално за парчетата, които правим, гледаме задължително да са на някакво ниво, от което ние да сме доволни.

Владо (Черния): Понякога звучат така, защото това е нашият стил, който може би е като "на един дъх", но доста бачкаме.

Стефонския: Да, ако става въпрос за стил – такъв е той.

.: Откъде черпите идеи за римите си, какво ви вдъхновява?

Стефонския: Всичко може да ни вдъхнови - животът, ежедневието ни, начинът ни на общуване, дори смешните истории, които си разказваме, общуването с другите хора. Животът като цяло, о йе.

.: Очаквахте ли през 2010 година O kolko si pros да стане такъв хит?

Владо (Черния): Ами да, на мен лично парчето много ми допадна. Но наистина не очаквахме да се хареса толкова.

Стефонския: Очаквахме че ще се възприеме супер яко и ще има позитивна нагласа от хората; че ще се изкефят, ще го гледат в интернет сайтове, но всички видяхме, че прерасна в друго, за което също много се радваме.

.: И обратно в 2012 година – наскоро пуснахте ново парче "Обичам го". Защо точно тази песен и защо с Янко Бръснаря?

Стефонския: Ами защото много се кефим на това, което правят The Pomorians, Янко, Кемала...

Владо (Черния): Този проект между другото не е скорошен. Той беше започнат преди доста време, но сега го записахме и заснехме. Иначе такива хора като Янко, The Pomorians също са много вдъхновяващи.

Стефонския: Да, те имат уникален стил. Всичките им песни са от сърцето и душата. Янко ги измисля, после на бозука ги изсвирва. Измисля си дори на момента римите, след това ги съчетава, записва ги в студио и стават някакви зарибени.

.: И клипът към песента ви е доста забавен. Кажете честно – бяхте ли пийнали по време на снимките?

Стефонския: Не, не бяхме. Малко глътнахме вода от морето.

Владо (Черния): И биричка.

.: Песента се казва "Обичам го". Кое или какво е "го"?

Владо (Черния): Бяхме във Варна и мислихме описанието на клипа с Шошката, който прави монтажа, и се чудихме как да се казва песента. Така се получи "Обичам го".

Стефонския: Фактически оригиналът на песента на The Pomorians е "Обичам", а нашата просто е "Обичам го". Това е перифразата ни на парчето.

.: След 100 Кила и Янко от The Pomorians, с кого друг ще записвате?

Стефoнския: Ами ние си цъкаме нашите неща и реално, ако искаме да запишем с някого или някой иска да записва с нас, сядаме и го обсъждаме, и ако ни хареса, се получава. Няма някакви такива "ей сега ще направим". Просто ако се изкефим на някаква песен, това е.

Във Facebook пуснахме допитване до нашите читатели какво искат да ви попитаме, ето някои от въпросите към вас:

.: С какво се занимавате извън проекта Young BB Young?

Владо (Черния): Ами аз съм Copywriter в една рекламна агенция.

Стефонския: А аз съм саунд дизайнер. Промотирам кашове, реклами, фалцове, бачкал съм и за телевизии, и за рекламни агенции и т. н. Това е другото, с което се занимаваме.

.: Кога ще има нов хит и как ще се казва той?

Владо (Черния): Имаме нещо конкретно, тъй като е заснет вече клип. Готов е и само се правят финалните корекции на парчето. То се казва "Вън Ти Мастийо Долна, Толкова Селска" и е само наша песен. Скоро ще я чуете и видите.

.: Бихте ли направили featuring с някой фен, избран в конкурс или по някакъв друг критерий?

Владо (Черния): Ами да, то си става естествено.

Стефонския: Няма да приемаме хората като "трябва да направим featuring с някого". Пък и ние така работим – правим си песни с приятели, а това, че се водят изпълнители – евала.

.: За финал, кажете нещо на читателите на Avtora.com.

Стефонския: Мислим, че това е един популярен и адекватно отразяващ медийните изяви и изпълнители сайт. Така че хората, които го четат, се информират добре и да продължават да го правят.

Владо (Черния): Ами аз какво да кажа – да се кефят хората и да се усмихват. И много поздрави.

Гледай видео с Young BB Young>>

Сподели.