Yanni завладя българската публика със спиращо дъха шоу в зала 1 на НДК

Pinterest LinkedIn +

Спиращо дъха шоу на виртуозни музиканти пред изключителна публика - така накратко може да се опише концертът на 2 юни 2014 година на легендарния гръцки музикант Yanni. Над 3000 души в зала 1 на НДК 4 пъти ставаха на крака и връщаха Yanni на бисове.

Виж снимки от концерта тук>>

Гръцкият пианист и композитор не остана равнодушен и изрази възхищението си от България, от гостоприемството на хората и от невероятната публика.

Yanni и екипът му останаха наистина впечатлени от топлия прием в София и доказателство за това е решението им да удължат престоя си в българската столица.  Над 45-членният екип ще остане на родна земя до следващата спирка от турнето "Свят без граници", която е на 7 юни в Тел Авив.

Самият концерт предложи мащабна музикална палитра. На сцената се качиха музиканти от 5 континента и 11 различни националности – оркестър, който неслучайно си е спечелил прозвището United Nations of Music (Обединени музикални нации).

Хората в залата имаха уникалната възможност да се убедят, че това един от най-добре сработените музикални състави в цял свят.

Освен на Yanni и на неговия оркестър българската публика успя да се наслади и на изпълнението на едни от най-добрите вокалистки в света – Лорен Йеленкович и Лиза Лавие.

За великия гръцки композитор това бе първи концерт в България. Зрелищният аудио-визуален спектакъл е бил представян на забележителни кътчета от земното кълбо като Акропола, Ел Моро, Забранения град в Китай и Тадж Махал.

Шоуто включваше не само произведения от горещия нов албум Inspirato, но и вечни и незабравими композиции, създадени по време на богатата и впечатляваща 30-годишна кариера на Yanni.

Сподели.