18 Март 2018, 07:50

Висша мода при велосипедите: Топ 10 дизайнерски модела градски байкове

Google+ Pinterest LinkedIn +


С пренаселването на големите градове и произлизащите от това транспортни проблеми, които пък от своя страна водят до прекомерно замърсяване на въздуха с въглероден диоксид, въглероден оксид и серен оксид, все повече европейски държави инвестират в създаването на условия за придвижване в градска среда с велосипед, което включва изграждането на велоалеи, осигуряване на места за съхранението им и дори възможност за безплатно ползване на обществени колелета в рамките на 30 минути, например.

Сред европейските градове, в които има най-добри условия за придвижване с велосипед, са Амстердам, Берлин и Мюнхен, Лондон, Париж, Лион и Ла Рошел, Копенхаген, Рим и Трондхайм. Ако сте имали щастието да повъртите педалите в някой от тези градове, едва ли бихте отказали да приберете в гаража си някой от тези 10 дизайнерски велосипеда на световноизвестни модни брандове като Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Gucci, Trussardi.

Както може да се предположи, цените на повечето от тях не са по всеки джоб, но има и модел, който струва едва 900 EUR. Също така дизайнът съвсем не е всичко, заради което си заслужават вниманието - те са леки, практични и изпипани до най-малкия детайл. С една дума - перфектни!

Сподели.