Virtua Tennis 4 с разочароващ дебют в родината на Уимбълдън

Pinterest LinkedIn +

Считаната за горещо очаквана мултиплатформена спортна игра Virtua Tennis 4 на SEGA, чиито конзолни версии излязоха на 29 април, дебютира на разочароващата 23-та позиция в официалната класация на GfK Chart-Track на най-купуваните развлекателните софтуерни продукти на Острова.

За разлика от последното заглавие от поредицата, произведено от лондонското студио Sumo Digital, Virtua Tennis 4 е дело на екипа на Sega, отговорен за Virtua Tennis 1 и 2. Сред най-съществените нововъведения в играта е поддръжката на контролери – потребителите на Xbox 360 могат да играят чрез Kinect, тези на PlayStation 3 – с Move, а на Wii – с Wii MotionPlus. PC версията й се очаква това лято, горе-долу по времето на провеждане на 125-тото издание на третия от четирите турнира от Големия шлем – Уимбълдън.

Обратно в настоящето, Virtua Tennis 4 е единственото ново заглавие в Top 40 на UK VGC, чиито лидери, както и миналата седмица, са Portal 2 и Mortal Kombat. За първи път от рилийза му в края на февруари, хитовият шутър на Crytek - Crysis 2, изпадна от топ 10, отстъпвайки осмата си позиция на Wii Fit Plus.

В топ 10 на Steam, обаче, играта все още фигурира под No.8, непосредствено зад ARMA II и ARMA II: Combined Operations. Под No.1 и 2 в чарта на Valve е хитовият екшън пъзел на компанията, Portal 2, чийто първи DLC ъпдейт ще излезе това лято и ще бъде безплатен.

Сподели.