Винаги бъдете крачка пред конкуренцията с професионална продуктова фотография

Pinterest LinkedIn +

Светът в контекста на пандемията от КОВИД-19 се виртуализира все повече. Много маркетинг експерти споделят наблюдението, че пазаруването вече никога няма да бъде същото. Няма магазин или търговски уебсайт, който да не се нуждае от професионална продуктова фотография. Ресторанти, магазини, малки бизнеси в сферата на услугите и доставките – вече всички имаме нужда от модерен сайт с хубава визия, който да ни спечели доверието на потребителя.

Снимките не са просто елемент, който задължително трябва да присъства в нашето онлайн портфолио. Те могат да бъдат и източник на множество допълнителни бонуси за популярността на нашето местенце в мрежата и стоките, които предлагаме.

Повече видимост в интернет

Снимките са любим тип съдържание на онлайн търсачките. Те претърсват базите си данни за повторяемост на съдържанието и ако снимките са уникални, ги разпознават като автентично ново съдържание, попаднало в интернет. Това помага да се “харесаме” на търсещите машини. В замяна на това те показват линка към нашия уеб портал сред първите резултати при потребителско търсене по съответстващи ключови думи. Това ни пести пари от реклама, а в много от случаите – и разходи за допълнителна SEO оптимизация.

продуктова фотография

Добрата снимка – наслада за човешките очи

Дали случайно сте забелязвали, че постовете без илюстрация в социалните мрежи много рядко получават толкова внимание, колкото илюстрираните? Това не е случаен феномен. Освен за AI апликациите, които регулират интернет трафика, фотографските изображения са от голяма важност и за реалния краен потребител важи старата максима, че един образ е равен на хиляди думи. На практика дори ако потенциалният купувач избере да не вниква в посланието й и побърза да продължи да скролва надолу с мишката, снимката се запечатва в съзнаниeто му.

Продуктите се продават по-добре с хубави снимки

Продуктовата фотография помага на потребителя да изгради представа за стоката, която купува, дори и през дистанцията на компютърния екран. Ако искаме да ни се доверят повече нови клиенти, особено когато става дума за марки и бизнеси, които тепърва се налагат на даден пазар.


Подсказваме ви някои фотографски техники, с които лесно и бързо ще спечелите сърцата на всеки:
  • 360-градусовите снимки, например, ни помагат да покажем артикулите от всички страни. Те ни печелят допълнителни бонус точки за доверието на клиентите.
  • Макро снимките са друг начин да покажем, че нямаме какво да крием за нещата, които продаваме. Идеални са за скъпоценни камъни и бижута, бродерии и ръчно изработени предмети, чиито чар и качество се крият именно в малките детайли.
  • Можете да предложите и триизмерни снимки, които могат да помогнат на купувача да добие пространствена представа за предлаганите продукти.
Поддържане на конкурентоспособност

Когато сме утвърден играч на пазара, снимките и цялостното визуално оформление на нашия сайт са от приоритетно значение за това как се отличаваме от нашите конкуренти. Продуктовата фотография в този случай се явява имидж реклама.

Запазване на клиентите

Клиентската база при продажбите е доста ликвидно понятие. Понякога усещаме силен наплив от потребители, но след време, когато вълната поотмине, забелязваме спад. Това е така, защото понякога печелим вниманието на някои “фриланс купувачи” с определени изгодни промоции. Те обикновено са тук за малко и не бива да се чувствате обезсърчени дори и да не ги видите никога повече да използват създадения си профил в платформата.

Ако искаме да задържим своите сериозни клиенти, трябва да им дадем нещо, което да ги кара да се връщат отново и отново. След известно време снимките със сигурност ще им омръзнат. Не бива да допускаме това да става причина да загубим редовни посетители на сайта си. Направете пролетен рестарт на визията на бранда си и ще забележите как рязко се повишава неговата онлайн видимост.

PhotoPro ще ви помогне да намерите имиджа, който търсите, и да го изразите с помощта на безупречни продуктови снимки.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.