Виж новото видео на Alice in Chains - Hollow. Задава се и нов албум!

Pinterest LinkedIn +

Мултиплатинената американска алтърнатив банда Alice in Chains представи официалния видеоклип към новия си сингъл Hollow - първия от дългоочаквания пети студиен албум на музикантите, който ще излезе тази пролет.

Заснет от режисьорa Roboshobo, работил с Metallica, Mastodon, Green Day, той пресъздава процеса на полудяване на един мъж в рутината на ежедневието.

Завършен в края на 2012 г., предстоящият албум на Alice In Chains е записан в Лос Анджелис с продуцента на Foo Fighters и Deftones - Nick Raskulinecz. Alice In Chains работиха с Raskulinecz и през 2009 при създаването на супер успешния албум Black Gives Way To Blue.

Записът, от който произлизат хитовете Check My Brain и Your Decision, е първият с Уилям ДюВал на мястото на покойния Лейн Стейли. Той дебютира под номер 5 в Billboard 200 и оглави рок чарта на Billboard, продаде се в над 1 милион копия, получи две номинации за Grammy и бе подкрепен със светкавично разпродадено международно турне.

"Според мен онези записи надминаха всичко, което сме правили в музикалната ни кариера. Надявам се новият албум да спечели хората по същия начин", споделя Джери Кантрел.

На този етап музикантите нямат официално оповестени планове за турне. Единствената им дата за 2013 г. е в Рио Де Жанейро на 13 септември. Кантрел и компания свириха за първи път в България през 2010 г. в рамките на Sofia Rocks Sonisphere Festival наред с Metallica, Rammstein, Slayer, Manowar и др.


Сподели.