Vibe Awards 2005 - този път без сбиване

Pinterest LinkedIn +

Топ хип-хоп и R&B артисти са блеснали с присъствието си на тазгодишните награди Vibe Awards, стараейки се този път да избегнат миналогодишната бъркотия на сцената.

Поп иконата Марая Кери e спечелила цели четири награди Vibe на тазгодишната церемония, включително за Изпълнител на годината. Номинираната в пет категории Сiara пък е прибрала само една статуетка -  за изпълнението си с Лудакрис (Ludacris), озаглавено "Oh".

Останалите награди на Марая включват R&B глас на годината, Най-добра R&B песен за "We Belong Together" и Албум на годината за "The Emancipation of Mimi."

Сред другите победители се открояват имената на сина на регелегендата Боб Марли (Bob Marley) Деймиън Марли (Damian Marley) и на певицата Мери Джей Блайдж (Mary J. Blige). Марли е получил т.нар. Буумшот награда за хита си "Welcome to Jamrock", а Блайдж - наградата VLegend, почитаща цялата й 15-годишна кариера.

"Пристигнах в сградата, заредена с положителна енергия", е заявила певицата Мери Джей Блайдж (Mary J. Blige), позирайки на червеното килимче, "желая само най-хубавото за моите хора, просто да се радваме един за друг."

По време на миналогодишните награди се разрази пълна бъркотия, напомня AP, когато Джими Джеймс Джонсън (Jimmy James Johnson) изскочи от публиката и удари с юмрук Dr. Dre, давайки началото на бойно меле и хвърляне на столове. Впоследствие Джонсън беше намушкан, според някои, от рапъра Йънг Бък (Young Buck).

Преди тазгодишната, трета поред, церемония рапърите, изтупани в костюми и отрупани с бижута, са раздавали усмивки, преминавайки по червеното килимче, проблясвайки със златните си зъби и диамантите си. За доброто настроение са спомагали и богатите количества коняк и шампанско. Деймиън Марли е описал настроението като спокойно. "Надявам се, че ще си остане такова", добавил е Марли, който е бил номиниран за две награди.

Хубавото настроение не е попречило на рапъра The Game, обаче, номиниран за няколко награди, да разпердушини бившия си колега и настоящ върл враг 50 Cent, който не се е появил на наградите, преминавайки по червеното килимче. "Ето така се появяват плъховете, пропълзявайки през дупките", е казал The Game, намеквайки как 50 Cent може де се е промъкнал през задния вход.

The Game и 50 Cent са били номинирани за Най-добър рапър, редом с Кани Уест, Лудакрис и T.I. Номинирани за R&B глас на годината пък са били Destiny's Child, Фантазия (Fantasia), Джон Леджънд, Кийшия Коул (Keyshia Cole) и Марая Кери.

Шоуто ще бъде излъчено във вторник, 15 ноември, по телевизия UPN. Водещи на церемонията са били Трейси Елис Рос (Tracee Ellis Ross) от ситкома "Приятелки" и Антъни Андерсън (Anthony Anderson) oт "Hustle & Flow".

Пълен списък на победителите на Vibe Awards 2005:

Изпълнител на годината: Mariah Carey
Албум на годината: Mariah Carey
R&B глас на годината: Mariah Carey
Най-добра R&B песен: "We Belong Together," Mariah Carey
Най-добър рапър: Kanye West
Награда Next: Keyshia Cole
Най-готина съвместна песен: "Oh," Ciara feat. Ludacris
Уличен химн: "U Don't Know Me," T.I.
Power Broker на годината: Kevin Liles
Клубен разбивач: "1 Thing," Amerie
Най-истинско видео: "Trapped in the Closet" (Chapters 1-5), R. Kelly
Най-гореща зарибявка: "Hate it or Love It," The Game feat. 50 Cent
Видео богиня: Esther Baxter in "Number One Spot" by Ludacris
Награда Boomshot: "Welcome to Jamrock," Damian "Jr. Gong" Marley
Най-добра група: The Diplomats
VStyle: Baby Phat
Vibe Vixen: Kimora Lee Simons
VLegend: Mary J. Blige

Сподели.