Върнаха Live Earth в Рио

Pinterest LinkedIn +

Концертът Live Earth в Рио де Жанейро в крайна сметка ще се проведе, след като съдът в Бразилия даде разрешение събитието да се състои в култовата Копакабана, предаде Reuters.

Само преди ден информационните агенции разпространиха новината, че еко-шоуто отпада, защото няма достатъчно полицаи, които да го охраняват. "Отново сме в играта. Прокурорите направиха повторно запитване за възстановяване на концерта, след което съдията позволи Live Earth да се състои", коментира говорителят на съдебния трибунал в Рио.

Организаторите на концерта заедно с градските туристически власти "RioTur" са гарантирали за полицейския надзор на събитието, след като са ангажирали дори федералните служби.

По този начин Рио де Жанейро се присъединява към останалите седем града, като остава единственото място, където концертът от еко-поредицата ще е безплатен и отворен за всички. За настроението на публиката, дошла да защити "зелената" кауза, ще се погрижат изпълнители като Лени Кравиц (Lenny Kravitz), Мейси Грей (Macy Gray) и Фарел Уилямс (Pharrell Williams).
Сподели.