Въпреки изричното нежелание на Майкъл Джексън бял актьор ще го изиграе в нов филм

Pinterest LinkedIn +

Джоузеф Файнс ще влезе в ролята на Майкъл Джексън в комедията Elizabeth, Michael & Marlon.

Комедията ще проследи само момент от неговия живот - пътуване, което Джексън предприема с близките си приятели Елизабет Тейлър и Марлон Брандо след терористичните атаки в Ню Йорк на 11 септември 2001 г., при което те се опитват да стигнат до Лос Анджелис.

Продукцията е поръчана от британската телевизия Sky Arts и ще бъде дълга само 22 минути.

45-годишният Файнс, който спечели сърцата на милиони с участието си в лентата Shakespeare in Love (Влюбеният Шекспир), има какво да каже за новата си роля:

"Аз съм средностатистически бял мъж от Лондон. Може би съм шокиран колкото вас."

В ролята на легендарната Тейлър ще е Стокард Чанинг, а Браян Кокс ще се превъплъти в образа на секссимвола Марлон Брандо.

Новината се появява в момент, в който за Оскар 2016 не беше номиниран нито един цветнокож актьор и това предизвика сериозни спорове за честността на наградите.

Страстите се нажежават и от факта, че в интервю с Опра Уинфри Майкъл Джексън заявява, че би било глупост бял актьор да влезе в неговия образ.

"Това е най-смешното и глупаво нещо, което съм чувал. Лудост е", казва през 1993 г. певецът, който страдаше от болестта витилиго, предизвикала изсветляване на кожата му. 

Кралят на поп музиката напусна този свят на 50-годишна възраст през юни 2009 г. след свръхдоза пропофол. 


Сподели.