Ваня Щерева представя мултимедийна книга

Pinterest LinkedIn +

На 3 октомври в столичния клуб “Ластрада” популярната шок-поп певица Ваня Щерева ще представи първата си авторска книга, озаглавена "Образцов дом".

По време на промоцията откъси от книгата ще прочетат актрисата Катерина Евро, певецът Руши Видинлиев, журналистката от "24 часа" Диляна Ценова, радиоводещата от FM+ Елена Бозова и бившата водеща на предаването Българския топ 100 - Диана Алексиева.

Актуалното заглавие излиза след много перипетии и обрати. Първоначално Ваня започва да пише книгата в Интернет клуб, но загубва солидни части от написаното. По-късно открадват лаптопа, на който е започнала да пише отначало книгата, а последното фамозно изчезване на текста е в самата печатница. "Явно трябваше да се случи и трети инцидент, за да се затвори кръгът", споделя самата авторка.

Самото четиво е доста провокативно, какъвто е и имиджът на Щерева. Близки на певицата, които са чели предварително заглавието, го определят като брутално-феминистко, но самата авторка споделя, че това не е била целта й и по никакъв начин книгата не е насочена срещу мъжете.

Успоредно с книгата "Образцов дом" Ваня ще представи новото си едноименно видео. В него Щерева е в ролята на блондинка, която свири на китара по средата на овехтяла улица. Покрай нея преминава женска протестна демонстрация, скандираща ключовите фрази от песента и книгата: "Нямаме право на мръсно пране! Ние живеем в образцов дом!"

Участничките в митинга не са просто масовка. Всички жени са утвърдени имена в своите области. PR-ките - Нана, Петя Иванова и Ирина Тенчева, музикалната журналистка Илияна Бойчева, ТВ водещите Диана Алексиева и Диана Любенова, водещите от радио FM+ Ива Дойчинова, Елена Бозова и Лора Kрофт, както и хореографката от Норвегия Криси Сунд. Участие в клипа взимат и още няколко красиви и успели жени, които са приятелки на Ваня от минали периоди и настоящето и много приличат по излъчване и темперамент на двете героини в книгата - Юлия и Петя.

По време на промоцията Ваня Щерева и китаристът на група Остава, Жоро, ще изпълнят акустичната версия на песента, а на видеостена ще бъдат представени снимките от мейкинга на видеото на фотографите Георги Анастасов и ELRISHA, както и самия видеоклип.

Книгата ще се продава заедно с диск с песента и видеото, а във всеки екземпляр ще има собственоръчно написано писмо от авторката до читателя, различно във всяка книга.

Снимки: Георги Анастасов и ELRISHA

Сподели.