Важни подробности за пропускателния режим на Sofia Rocks 2010!

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на Sofia Rocks обявиха важни подробности за пропускателния режим на Национален стадион "Васил Левски" на 22 и 23 юни.

Ще бъдат създадени пунктове за проверка на билети и поставяне на гривни, без които няма да може да се влезе в стадиона. Тези пунктове ще бъдат изнесени извън охранителните заграждения и ще са на всички важни артерии за подстъп към съоръжението.

Виж промените в организацията на движението в София>>

Всеки посетител ще трябва задължително да мине първо през някой от тези пунктове за проверка на своя билет. Там срещу валиден такъв ще му бъде поставена съответна гривна, в зависимост от това дали е закупил еднодневен или двудневен билет.

Билетите ще важат единствено и само с поставена гривна. Всеки закупил двудневен билет ще получи еднократно своята гривна, която не трябва да се премахва до края на събитието. Един двудневен билет заедно с прилежащата гривна важи единствено и само за един човек. 

Пунктовете за проверка на билетите ще бъдат активни от 8:00 часа на 22 юни. Единствено след проверка на билет там, феновете ще могат да продължат към охраняемата зона на стадиона, където ще им бъде извършена повторна проверка - за оръжие и внасяне на непозволени вещи или субстанции.

Списък на пунктовете за проверка на билети на Eventim:

- На Орлов мост при подлеза на езерото на Ариана;
- Билетна каса на Стадиона на езеро Ариана, зад  сектор Г;
- Алея Борисова градина откъм "Цариградско шосе";
- Алея Борисова градина откъм тенис кортове "Левски";
- Алея Борисова градина откъм стадион Българска Армия;
- Пред Метро станция Национален стадион "Васил Левски";
- Билетна каса на Стадиона, ул. "Граф Игнатиев";
- На стълбите на пешеходния мост на бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Паренсов";
- Паркинг Синя зона пред Централен вход на Стадиона, от ляво, на бул. "Гурко";
- Билетна каса на Стадиона, бул. "Гурко".В непосредствена близост около Националния стадион ще бъде изградена буферна охраняема зона. В тази зона ще бъдат обособени 9 КПП-та (Контролно пропусквателни пунктове). Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема:

КПП 1 - входове 24, 25, 26
КПП 2 - VIP вход
KПП 3 - вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа)
КПП 4 - вход 2,3,4,5
КПП 5 - вход 6,7,8,9
КПП 6 - вход 9,10,11
КПП 7 - вход 11,12,13, сектор В терен
КПП 8 - входове 13,14, сектор В терен
КПП 9 - входове 14, 15, 16

В четирите посоки на подстъп към мястото на събитието ще има разположени големи табла - карти с тази информация. Всички входове, през които публиката влиза на стадиона, са и аварийни изходи.

Билетите от всички ценови категории за фестивала Sofia Rocks Powered by Sonisphere са безплатни за деца до 10 години. При влизане ще бъде поискано доказателство за точната възраст на детето. Ако придружителят не може да предостави такъв документ, е възможно да се наложи закупуването на стандартен билет за детето. За документ ще се счита освен Акт за раждане и валидна ученическа карта. Моля, носете и попълнена декларация.


 
За да бъдат допуснати на фестивала лица до 18 години, те трябва да бъдат с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за фестивала и да предостави попълнена декларация с данните на детето. Моля, носете два екземпляра от декларацията. Единият се дава на охраната при влизане, а вторият остава за Вас в случай, че ви бъде поискан за повторна проверка от полицията вътре в стадиона.

На всички пунктове за проверка на билети на Eventim, както и на всички КПП-та ще бъдат достъпни декларации за придружители на непълнолетни лица. Препоръчително е декларацията, необходима в 2 екземпляра, да бъде попълнена и подготвена предварително за удобство на преминаващите. Документът можете да откриете тук.

Освен специализираната охрана, за сигурността ще се грижат и представители на полицията. Абсолютно се забранява внасянето на професионална аудио-визуална техника. Не носете такава със себе си, в противен случай тя ще ви бъде задържана от охраната до завършването на концерта.

Още за Sofia Rocks 2010:

Билети:

Сподели.