Уроци по китара: За какво да се подготвите в началото

Pinterest LinkedIn +

Никога не е късно да се запишеш на уроци по китара, стига желанието да е налице

Няма ограничение във възрастта, когато човек е готов да последва мечтите си. Мнозина винаги са искали да се научат да свирят на даден музикален инструмент, но съдбата ги е отвела в друга посока. Времето не достига, ангажиментите се увеличават и това желание все остава на заден план. Но начини винаги могат да се намерят, стига да потърсите своята музикална школа и да се запишете на първия предстоящ курс.

Онези, които имат намерение да посещават уроци по китара, трябва да се ориентират какво ги очаква в началото:

  1. Опознаване на китарата

Нали не си представяте, че ще отидете при избрания преподавател и след час вече ще дрънкате умело на китарата, почти като Кърт Кобейн? Предстоят ви сериозни занимания и като за начало – опознаване на инструмента и аксесоарите към него. Вероятно първият час ще протече повече на теория, отколкото на практика, но това зависи и от подхода на учителя.

  1. Позиция на тялото

Всеки инструмент има своята тежест и изисква специална позиция на тялото. Вие все още не знаете как да държите китарата в ръце, дори да сте се пробвали на приятелски купони. Целта е да извлечете максимум полза от постановката на лявата или дясната ръка, когато придържате китарата. 

  1. Настройване

Следват няколко стъпки, в които вие ще се обучавате върху настройването на китарата. Професионалистите ще ви обяснят и демонстрират как да боравите с инструмента, за да не бягате от музикалните тонове и да не стресирате публиката.

  1. Четене

Ще четете и тепърва ще се учите да четете, но не книги, както в училище, а схеми (ноти). С тяхна помощ ще се превърнете в истински музикант, или поне ще се приближите до идеала си и ще сте готови да блеснете на сцена.

  1. Репетиции

Повторението е майка на знанието – това ви очаква със сигурност, затова заменете романтичната нагласа и погледнете на нещата по-сериозно. Ако сте решили, че запълвате свободното си време с уроци по китара, поне трябва да сте наясно какво ви предстои. Старанието ще ви донесе удовлетворение, а и резултатите ще си заслужават.

И след като вече сте запознати с началния етап от заниманията, може да се въоръжите с търпение и усмивка и да се устремите към сбъдването на отколешната си мечта. Никога не е късно това да се случи, защото животът е динамичен и човек се развива непрекъснато. А когато го прави с любов, радостта е гарантирана.   

Сподели.