UK Top 40: Риана записа нови исторически рекорди, този път на Острова

Pinterest LinkedIn +

Риана (Rihannа) е новият лидер в класацията за албуми на Великобритания с шестия си дългосвирещ запис Talk That Talk, като едновременно с това запазва за шеста поредна седмица първото си място в чарта за сингли с We Found Love - дубъл, който вече постигна веднъж в началото на 2011 година с предишния си албум Loud и колаборацията си с Drake, What's My Name.

Нито една изпълнителка в цялата 39-годишна история на UK Top 40 не е регистрирала подобно постижение – да оглави едновременно и двете класации два пъти в една и съща година с различни записи.

Само по себе си, това вече се е случвало – за последен път през 1972 г., когато най-напред парчето Metal Guru и албумът Bolan Boogie, а след това парчето Telegram Sam и албумът Electric Warrior на британската глем рок банда Electric Warrior станаха най-продаваните записи на Острова.

Самият факт, че оглавява класацията за албуми на Великобритания за втори път през една и съща година с различни проекти, е исторически рекорд за жена, а в допълнение на това, едва на 23-годишна възраст, Риана вече има три дългосвирещи записа в дискографията си, покорили UK Top 40.

Тези рекорди идват в момент, в който Talk That Talk се съревновава с още два дългосвирещи проекта за първото място в САЩ с минимални шансове за успех. В хода на миналата седмица фаворит за No.1 най-напред бе Here And Now на Nickelback, а след това Christmas на Майкъл Бублей, чиито продажби се очаква да надхвърлят 225 и 250 000 копия, респективно, докато прогнозите за Talk That Talk са за около 200 000 продадени копия.

И двата албума са поставени в топ 10 на актуалната класация на Великобритания, но Here And Now дебютира едва на десета позиция, а коледният запис на Бублей заема трето място.

Заглавието, чиито продажби се доближават в максимална степен до тези на шестия студиен албум на Риана, е Up All Night на One Republic, което дебютира под No.2, а освен дотук изброените, сред десетте най-купувани дългосвирещи записи на Острова през изминалата седмица са намерили място още два нови рилийза – компилацията Greatest Hits на Westlife (с която бой бандата слага край на кариерата си) и 50 Words For Snow на Кейт Буш.

Jukebox на JLS, Mylo Xyloto на Coldplay, "+" на Ед Шийрън и "21" на Адел запълват четирите позиции от втората половина на Топ 10 през Here And Now на Nickelback.

Нов рилийз е подгласник на Риана и в класацията за сингли - Dance With Me Tonight на Оли Мурс дебютира под No.2, след като в хода на миналата седмица за кратко бе считан за вероятен претендент за първото място.

Good Feeling на Flo Rida, Levels на Avicii и Earthquake на Labrinth feat Tinie Tempah оформят челната петица в този чарт, а с поставения на седмо място Lego House, Ед Шийрън е единственият изпълнител освен Риана, който в момента фигурира в топ 10 и на двете класации.

Изкачвайки се с три позиции спрямо дванадесетото място, на което дебютира, тази седмица в топ 10 пристига и Drake с едноименния пилотен сингъл от новия си албум – Take Care, в който участва и Риана. Така двамата изпълнители за втори път тази година се разписват в топ 10 на UK Top 40, след като, както стана дума по-горе, на 11 януари What's My Name стана най-продаваното парче на Острова.


Сподели.