Уикеда се отправят на най-дългото си европейско турне

Pinterest LinkedIn +

След кратка пауза в родината българската кросоувър група Уикеда отново се отправя към Европа, за да направи най-дългото си турне досега, научи Avtora.com от нейния лагер. Първият гиг от него ще е на 27 ноември в Майнхайм, Германия.

На сцените в 5 различни държави ще свирят Уикеда до средата на декември, като в Австрия и Белгия ще направят дебют. Концертът в Австрия ще се проведе в знаменития клуб "Арена", а на този в белгийската столица Уикеда, в качеството си на хелайнери, ще свирят с още 2 групи - французите Pambanizza Cirkus и българите Smooth Lee. След успешното представяне на фестивала Sziget в Унгария групата беше поканена и за клубен гиг в Будапеща, който ще бъде и последният в програмата й - на 13 демември т.г.
 
Останалите концерти ще бъдат най-вече на територията на Германия. За турнето Уикеда са подготвили нови парчета и се очаква скоро да влязат в студио. Преди всичко обаче те имат концертна дата в България.  Самостоятелният им гиг в "Сцена за авторска музика" О!Шипка ще бъде на 17 ноември (четвъртък).
 
За допълнителна информация: http://www.wickeda.net
Сподели.