"Уча.се", "Netpeak" и "eSky" обраха наградите на "Сайт на годината"

Pinterest LinkedIn +

Българската образователна платформа "Уча.се" спечели най-много награди на тазгодишното издание на конкурса "Сайт на годината". С много призове си тръгнаха и онлайн компанията "Netpeak", платформата за самолетни билети "eSky", както и клиенти на дигиталната агенция "eDesign". Церемонията по награждаването се проведе на 4 октомври вечерта в "Sofia Event Center", информира технологичният сайт Pixelmedia.

С новия си дизайн "Уча.се" отнесе наградите в категориите "Сайт за услуги" (Награда на журито) и "Продуктов сайт" (Награда на журито), а неговият основател Дарин Маджаров беше удостоен и с една от специалните награди на конкурса. Той благодари на целия екип на сайта, който вече наброява сто души, и разкри, че към момента всяко второ училище използва сайта в учебната си програма.

Другите две специални награди на журито бяха за Александър Варов, който е в основата на много от най-популярните уеб проекти в България, и за Божидар Божанов, известен блогър и специалист по електронно управление.

Онлайн агенцията "Netpeak" спечели две награди – в категория "Блог" (Награда на журито) и в категория "Събитие/Кауза" за своята конференция "Online Advertising". "Mentormate" също си тръгна с две награди – в категория "Фирмен сайт" (Награда на журито и Награда на публиката).

В категория "Личен сайт" и двете награди – на журито и на публиката – отидоха при "Fit with Strahil". Призовете бяха взети от Георги Костов, креативен директор на агенция "eDesign", който, противно на позитивната атмосфера, обяви от сцената, че нещата в българския уеб бранш не вървят добре и призова колегите да правят повече усилия.

В категория "Институционален сайт/НПО" наградата на журито спечели "Национален фонд култура", а на публиката – сайтът на Нов български университет.

Българският портал за стара техника Sandacite.bg грабна наградата на публиката в категория "Сайт на събитие/кауза". Платформата за самолетни билети "eSky" спечели две награди  в категориите "Eлектронен магазин" и "Mobile app". Наградата на публиката в същата категория спечели платформата за облачни услуги "pCloud".

В категория медиен сайт наградата на журито грабна сайтът на "Дневник", а на публиката  пътеводителят на България Опознай.bg. Публиката отличи с награди сайта "Майко мила" в категория "Блог", "Motoretta" в категория "Продуктов сайт" и езиковите училища "Интелект" в категория "Сайт за услуги".

Конкурсът "Сайт на годината" се завърна в публичното пространство след кратко прекъсване благодарение на огромните усилия на неговата създателка Жюстин Томпс и с партньорството на Любомир Русанов и Методи Дреновски, управляващи партньори на "СуперХостинг.БГ".

Сподели.