Twisted Sister събраха 15 000 свои фена в Ловеч

Pinterest LinkedIn +

Петата поредна вечер на Ловеч Парти Фест посрещна едни от най-популярните рок музиканти - американската група Twisted Sister. Невероятното шоу на Dee Snider и компания продължи над час пред повече от 15 000 екзалтирани фена.

Концертът на Twisted Sister в Ловеч даде старта на тазгодишното им турне "You Can't Stop Rock'n'Roll Tour" по случай 25-годишнината от издаването на едноименния албум, спечелил на бандата световна слава. Визитата на Twisted Sister е второ гостуване на нюйоркските рок легенди в България, след концерта им преди две години в гр. Каварна.

Групата пристигна в така наречения класически състав Dee Snider, Jay Jay French, Eddie Ojeda, Mark Mendoza и A.J. Pero, в който записа най-успешните си албуми.

По време на пресконференцията, на която отсъстваха Dee Snider и Eddie Ojeda, групата сподели, че няма планове да издават албум с нови парчета. "Хората искат да чуят хитовете от 80-те и 90-те. Kато дойдат да ни слушат някъде, ако някоя група започне да свири нещо ново, феновете най-често си взимат по напитка или отиват до тоалетната... Но е възможно! Както не сме мислили, че ще се съберем да свирим отново, а го направихме, така може и да направим албум, нищо не се знае", казаха музикантите.

След като задоволиха любопитството на журналистите, Twisted Sister посветиха част от времето си и на феновете, раздавайки автографи и позирайки за снимки.

Часове по-късно, концертът на Twisted Sister започна с "подгряването" от страна на българската група Ренегат. Константин Кацаров и неговите музиканти представиха най-новия си албум "Insomnia" и бяха посрещнати изключително топло от публиката.Участието им беше придружено от много пироефекти и светлини, а веднага след тях на сцената се качи изненадата на вечерта - втора подгряваща група - руснаците от Sixth Sense, които не бяха обявени в официалната програма и се включиха в последния момент.

Руската банда изпълни няколко парчета, сред които инструментал на българския химн и емблематичния за тях кавър на песента "Rasputin" на Boney M, който звучи често по време на участията им в България.

След бърза преорганизация, на сцената излязоха и дългоочакваните хедлайнери Twisted Sister, които бяха посрещнати с вълна от бурни аплодисменти от феновете си от цяла България.

За начало на шоуто си групата заби едноименната песен, дала име на турнето, "You Can't Stop Rock'n'Roll", след което в сетлиста се заредиха едни от най-големите хитове на групата като "Stay Hungry", "Destrоyer", "I Believe In Rock'n'Roll", "I'm Me", "The Fire Still Burns", "The Price", "Shoot 'Еm Down".

В продължение на повече от един час сцената се оказа тясна за енергичния 53-годишен Dee Snider, който непрекъснато тичаше, скачаше и комуникираше с публиката. Колегите му Jay Jay French, Eddie Ojeda, Mark Mendoza и A.J. Pero пък демонстрираха невероятните си умения като инструменталисти с кратки солови изпълнения в почти всяко парче.

"Лeтя чак от Америка за този концерт, но сега се радвам, че го направих. Вие приятели, сте страхотни!", призна от сцената фронтменът на Twisted Sister.

Гостуването на култовата банда в Ловеч не мина и без изпълнението на песните - емблеми на бандата - "We're Not Gonna Take It" и "I Wanna Rock".

Концертът завърши с бис, по време на който групата изпълни "Come Out And Play" и "S.M.F.", посветено на феновете на Twisted Sister, които сами наричат себе си "Sick Mother Fuckers".

Събитието премина и с няколко инцидента, при които охраната се наложи да изважда от публиката припаднали фенове, за да им окаже първа помощ.

Предстои последната вечер от фестивала, която обещава не по-малко емоции на рок феновете с гостуването на група W.A.S.P.

Сподели.