Третият албум на Black Country Communion излиза другата седмица

Pinterest LinkedIn +

Англо-американската супергрупа Black Country Communion, състояща се от вокалиста/басист Глен Хюз (Deep Purple, Trapeze), барабаниста Джейсън Бонъм (Led Zeppelin, Foreigner), Дерек Шериниън (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) и китариста/вокалист Джо Бонамаса (Joe Bonamassa), пуска третия си албум Afterglow на 30 октомври, като негов издател ще бъде J&R Adventures и Mascot Music.

Точно като двата си предшественика, Afterglow е създаден под надзора на Кевин Шърли (Kevin Shirley), в чийто каталог за хитови записи можем да видим албуми на Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes, както и още много, които го направиха най-привлекателния рок продуцент в индустрията. Шърли, който имаше идеята да сложи Хюз и Бонамаса в една банда, след като ги видял на една сцена в Лос Анджелис през ноември 2009, е неофициалният пети член на групата.

Бандата се събра, за да запише Afterglow в студио в Westlake Village, намиращо се на около 70 мили от Холивуд, като записите са направени в рамките на пет максимално продуктивни дни. Единадесетте му песни са създадени, за да задоволят вкуса на феновете на качествения рок.

Сподели.