Transformers: Age of Extinction - Марк Уолбърг спасява света

Pinterest LinkedIn +

За да няма разочаровани, ако не си падате по роботи, зрелищни ефекти, каскади и престрелки, Transformers: Age of Extinction (Трансформърс: Ера на изтребление) няма да ви впечатли с нищо. Дори с актьорски състав. Това, което не можем да му отречем обаче, е, че е мащабен.

Едва ли сте очаквали нещо друго. Защото, освен ако не сте живели на друга планета през последните няколко години, със сигурност сте чували за Transformers франчайза и най-вече за филмите на Майкъл Бей (Michael Bay). А те винаги са повече от зрелищни, дори когато я няма Меган Фокс (Megan Fox).

Шегата настрана, четвъртият филм от поредицата Transformers: Age of Extinction е с нови актьори, но това е изцяло в негова полза. Не че имаме нещо против Шая Лебьоф (Shia LaBeouf), просто промяната в историята е приятно разнообразие. Така че този път честта да спасява планетата заедно с аутоботите се пада на Марк Уолбърг (Mark Wahlberg).

Макар да сме убедени, че дори заклетите фенове на поредицата не очакват от сюжета свръхоригиналност, важно е да сте подготвени за доста предвидим развой на събитията. Все пак още през 2007 година, когато излезе първият филм, самият режисьор предупреди, че продукцията е преди всичко мащабно зрелище.

Предупреждение, което важи в пълна сила и за четвъртата лента, на която не можем да отречем страхотните ефекти и наистина спиращите дъха каскади. Има дори проблясъци на хумор и не съвсем клиширан диалог макар и само на няколко места. Основният проблем е дължината. 

Transformers: Age of Extinction е с продължителност повече от два часа и половина и има доста вътрешни дължини в действието, от чиято липса лентата едва ли щеше да загуби.

Действието в четвъртата част на поредицата се развива четири години след събитията в предхождащия го Transformers: Dark of the Moon, в който, както вероятно си спомняте, Майкъл Бей срина Чикаго до основи. Е, този път разрушенията също не са никак малко, само че се пренасят в Китай.

Марк Уолбърг играе шантав изобретател с дъщеря тийнейджърка, за която се грижи сам. Или поне се опитва. Един ден случайно попада на стар камион, който купува за символична сума и решава да поправи. Оказва се обаче, че раздрънканото превозно средство е трансформър, при това не кой да е, а Оптимус Прайм.

Освен Уолбърг, когото е някак трудно да възприемем в ролята на грижовен родител, към актьорския състав на Age of Extinction се присъединяват и Стенли Тучи (Stanley Tucci) и Келси Грамър (Kelsey Grammer). Без да издаваме излишно много подробности около и без това предвидимия сюжет, ще кажем, че четвъртият Transformers ще ви изненада, освен със страхотни ефекти, и с интересна теория относно изчезването на динозаврите.


Трейлърът е достатъчно красноречив:


Сподели.