Трансформърс (Transformers)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 144'
Режисьор: Майкъл Бей
Сценарий: Роберто Орси, Алекс Курцман
Участват: Шая Лабьоф, Джон Войт, Джон Туртуро, Тайрис Гибсън, Меган Фокс, Брайън Кокс, Рейчъл Тейлър и други
Фантастика, екшън, със субтитри, английски

С напредването на съвременните технологии дойде време Холивуд да направи и широкоекранна версия на популярния анимационен сериал "Трансформърс". От превърналите се в хит телевизионни серии в периода 1984-87 г. са реализирани 98 епизода. Следват множество видеоигри, роботи-играчки и фенове в цял свят на историята за роботите от космоса.

Новата суперпродукция е поверена в ръцете на режисьора Майкъл Бей ("Островът"), който има опит с множество футуристични филми. В екипа се включва и самият Стивън Спилбърг ("Война на световете"), който става изпълнителен продуцент на лентата. Сценарият е дело на тандема Роберто Орси и Алекс Курцман, които са отговорни за огромния успех на миналогодишния касов хит "Мисията невъзможна 3". Ролите в "Трансформърс" се изпълняват от Шая Лабьоф ("Аз, Роботът"), Джон Войт ("Али"), Джон Туртуро ("Добрият пастир") и Тайрис Гибсън ("Бързи и яростни").

Преди хиляди години на планетата Сайбъртрон двата клана роботи Аутоботи и Десептикони воюват помежду си за контрол върху магически талисман, даващ на притежателя си безгранична сила. В търсене на изчезналия талисман водачът на десептиконите Мегатрон идва на Земята в средата на 19-ти век, но обстоятелствата го принуждават да остане тук. След като успява да изпрати сигнал, указващ местоположението му, неговото тяло е намерено от военните и случаят е засекретен.

Години след това на Земята отново идват десептикони, които атакуват американска военна база в пустинята на Катар. Младият Сам Уичики (Шая Лебьоф) - родственик на човека, намерил първия робот - и неговата приятелка Микаела (Меган Фокс) се оказват в центъра на събития, които ще променят световната история. Земята се превръща в бойно поле на враждуващите аутоботи и десептикони, а американските военни предприемат незабавни мерки за унищожаването и на двата вида роботи. Плановете им коренно се променят, когато в тайните лаборатории на Пентагона роботът Мегатрон - водач на десептиконите - оживява.

Официален сайт: http://www.transformersmovie.com 


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.