Toshiba Satellite U845W - ултрабук за киноманиаци

Pinterest LinkedIn +

Настанаха интересни времена за преносимите компютри. След години на бавно и сигурно потъване в сивотата на "още от същото", днес те изплуват отново на повърхността, раздвижени от заплахата на таблети и смартфони. Все повече производители започват да експериментират с различни опции по отношение на дизайн и спецификации, а сред най-ярките примери в тази насока напоследък е моделът Toshiba Satellite U845W.

Предлаган в две базови конфигурации (S410 и S414), този 14.4-инчов ултрабук включва някои наистина любопитни иновации и се старае да разчупи максимално скучните и сиви канони на ноутбук пазара.

Екипиран с процесори Intel Core от последна генерация (Core i7-3517U за по-скъпия S414 и Core i5-3317U за по-достъпния S410), моделът идва с елегантен, ултратънък метален корпус, покрит отчасти с гумирана пластмаса. Това го прави едновременно уникален на външен вид и лесен за хващане и пренасяне.

Системата за съхранение на данни е хибридна и включва 500 GB класически твърд диск и 32GB SSD устройство (по-скъпият модел заменя тази комбинация за SSD с по-голям капацитет – 256 GB).

Най-интересното в Satellite U845W обаче е уникалният дисплей. Диагоналът му е като цяло стандартен – 14.4 инча, но резолюцията му не е. Тя е 1792 х 768 пиксела, което се транслира в съотношение на страните от 21:9, т.е. идеален за гледане на широкоекранни филми без досадни черни линии в стил "съветски филм от миналия век" в двата края.

Toshiba са се постарали вградената аудио система също да е на ниво. Звукът е ясен, чист и силен – по-силен, отколкото болшинството ултрабук модели от този клас могат да осигурят. Освен това се поддържа и технология за обемен звук – SRS Premium Sound 3D.

Машината разчита на интегрирана графика Intel HD 4000, което й осигурява достатъчно мощ за безпроблемно декодиране на видео с висока резолюция, но не и за видео гейминг.

Слабост е липсата на вградено оптично устройство – за да използвате такова, ще трябва да го закупите допълнително. За сметка на това U845W разполага с три USB 3.0 порта и слот за флаш памет карти, така че спокойно можете да гледате любимите си филми и от външно устройство за съхранение на информация (USB твърд диск например).


Сподели.