Tom Morello: "Дошло е време да видим дали можем да свалим Буш с един замах"

Pinterest LinkedIn +

Китаристът на наскоро събралата се отново група Rage Against The Machine Том Морело (Tom Morello, на снимката) обяви, че бандата застава против политиката и управлението на президента на САЩ Джордж Буш, съобщава roadrunnerrecords.com.

Групата се събира отново  след седем години, за да участва в ежегодния фестивал "Coachella Valley Music and Arts" в Калифорния на 29 април. Морело обяви в интервю пред MTV, че Rage Against The Machine ще се качат на сцената с едина-единствена мисия: "Да нанесем нокаутиращ удар на правителството на Буш".

"Дошло е време да видим дали можем да свалим режима на Буш с един замах и се надяваме да свършим тази работа добре. Неговото управление е нанесло достатъчно щети, които могат да разрушат живота на поколения. Това е власт, която си вярва, че е над закона и земята - достойна за императори, но не и за президента. Но това, над което президентът не може да застане, са физическите закони: няма действие без противодействие. Ние сме част от противодействието."

Музикантите от Rage Against The Machine са известни с лявата си политическа ориентация и с множеството прояви, които я демонстрират. На фестивала "Woodstock" през 1999 г. те изгориха американски флаг в знак на протест срещу външната политика на САЩ.

Засега Rage Against The Machine не планират да продължат изявите си след фестивала, но Морело не изключва възможността групата да се събере и за по-дълго време.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.