Том Джоунс с влошено здраве, отмени концерт в Монако

Pinterest LinkedIn +

Британската суперзвезда Том Джоунс (Тom Jones), чийто първи концерт в България е насрочен за 18 ноември 2011 година и трябва да се състои в новата, многофункционална столична зала "Арена Армеец", отмени последната дата от тримесечното си турне на Стария континент в подкрепа на новия си студиен албум, Praise & Blame, поради здравословни проблеми.

Шоуто на 71-годишния изпълнител в Монте Карло от 27 август бе отменено в последния момент, след като предишната вечер сър Джоунс излезе на същата сцена, издигната в Sporting Club по повод тазгодишния Sporting Summer Festival, а в края на предходната седмица взе участие в испанския Cap Roig Festival.

Според информацията, изнесена в официалния сайт на Том Джоунс, който трябва да поднови сценичните си изяви през ноември с шоуто в София, изпълнителят е бил диагностициран с "тежка дехидратация", настъпила в резултат на многото му изяви в разгара на лятото на едни от най-горещите места в Европа, и не страда от проблеми със сърцето, "както бе тиражирано в медиите".

Много, далеч по-млади от Том Джоунс артисти от световната музикална сцена, в това число Кати Пери (26) и Адел (23) отмениха концерти през това лято по здравословни причини.

Той е бил приет по спешност в Princesse Grace Hospital, за да му бъде проведена съответната възстановителна терапия. Чрез публикацията, разясняваща причините за отмяната на концерта в Монте Карло, отличеният с Грами за "Най-добър нов артист" на 1965 г. изпълнител, чиито продажби в световен мащаб надхвърлят 100 млн. копия, поднася извиненията си на своите фенове и изразява огромното си разочарование, както и това на музикантите от групата му.

Praise & Blame излезе в края на юли 2010 г. и достигна второ място в официалния чарт за албуми на Великобритания, където вече има златен сертификат. Най-успешният албум на Том Джоунс по този показател е издаденият през 1999 г. Reload, който има четворно платинен сертификат от BPI.

Сподели.