Tom Cruise и Paramount Pictures "разтрогнаха брака си". Кой - кого...?

Pinterest LinkedIn +

След 14-годишна връзка, официално пътищата си разделиха едно от най-големите холивудски студиа - Paramount Pictures, и мега-звездата Том Круз (Tom Cruise) като собственик на продуцентската компания Cruise-Wagner Productions.

Докато новината е все още "прясна", в публичното пространство напрежението между двете страни расте. Официалното становище на филмовия гигант е, че договорът с компанията на Круз няма да бъде подновен поради "неприемливото му поведение", отразяващо се върху приходите от продукциите с негово участие (като "Мисията невъзможна" 3).

Том Круз пък, и по-точно неговата партньорка в Cruise-Wagner Productions твърди, че актьорът сам е стигнал до решението да прекрати договора си с Paramount. За целта той се обърнал към своите агенти Creative Artists Agency, които са сложили край на преговорите с компанията.

По думите на Пола Вагнер (Paula Wagner), Круз междувременно е започнал преговори с два тайни фонда - един в Ню Йорк и един в Лос Анджелис - за кредит в размер на $100 млн. за финансиране на бъдещите му самостоятелни продуцентски проекти.

"Това е нещо, за което отдавна мечтаем - това да имаме финансова независимост и от там властта да решаваме сами какви филми ще правим", каза Вагнер, цитирана от "New York Times".

Все още не е ясно по какъв начин Creative Artists - най-мощната актьорска агенция в Холивуд, ще отвърне на "плесницата" на Paramount, коментира ежедневникът. Според анализаторите преди десет години от Creative Artists не биха се и замислили да рискуват с повеждането на публична новина с филмовата компания за дискредитирането на техен клиент, при това от ранга на Том Круз.

От друга страна обаче подобни явления напоследък съвсем не са рядкост. След като от Morgan Creek Productions публично порицаха младата звезда Линдзи Лохан (Lindsay Lohan) за буйния й нрав, преди броени дни ABC прекратиха договора си по проект с компанията на Мел Гибсън (Mel Gibson) за мини-сериал относно Холокоста. Както Avtora.com междувременно информира, Гибсън бе арестуван за шофиране в нетрезвено състояние (при което обиди целия еврейски народ) и получи три години условна присъда.

Сподели.