"Тилт" на крачка от Оскарите

Pinterest LinkedIn +

Хитът на българското кино в последната година - "Тилт" ще бъде представен на един от най-престижните филмови фестивали в САЩ - Palm Springs Film Festival, който се провежда в Палм Спрингс. В рамките на конкурса ще се състоят две прожекции на лентата - първата е на 08 януари 2012 г., а втората - два дни по-късно.

След първия скрийнинг продуцентите ще организират коктейл, като част от кампанията на филма с цел популяризирането му сред "Американската филмова академия", определяща номинациите за наградите "Оскар". Именно след този фестивал, преди две години, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", на Стефан Командарев успя да влезе в шорт-листата за наградите. 

Фестът се провежда от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите за най-престижното отличие в света на седмото изкуство, резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари. (Фестивалът в Палм Спринсгс е в топ 50 филмови фестивали на престижното американско списание за кино Variety).

"Отзивите за 'Тилт' в САЩ до момента са положителни, надяваме се след представянето му на Palm Springs Film Festival да можем да се поздравим за успешно проведената кампания както в България, така и в САЩ", сподели режисьорът Виктор Чучков - син, за когото продукцията бе и дебют на голям екран.

Броени дни след това, на дневен ред идва и Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира любовната драма във всички ключови категории за своите Slate Awards. Сред тези, в които лентата ще се състезава за отличие, са за най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ), операторско майсторство (Рали Ралчев) и музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов).


Сподели.